Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιπρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Φέτος, η γρίπη είναι πιο επιθετική - Εμβολιάζουμε και θωρακίζουμε κυρίως τις ευπαθείς ομάδες

Για την έξαρση που παρουσιάζει η γρίπη Η1Ν1 και για τον τρόπο που μπορούμε να προστατευτούμε μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μ...


Για την έξαρση που παρουσιάζει η γρίπη Η1Ν1 και για τον τρόπο που μπορούμε να προστατευτούμε μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο παιδίατρος και αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Άγης Τερζίδης.




«Δυστυχώς αυτό κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται, γι' αυτό λέγεται και εποχιακή γρίπη. Άλλες φορές είναι πιο μεταδοτική, άλλες φορές έχει περισσότερα συμπτώματα, άλλες φορές είναι πιο βαριά. Φέτος, το στέλεχος είναι πιο επιθετικό. Το εμβόλιο είναι επιβεβλημένο για ηλικίες άνω των 60 και τις ομάδες υψηλού κινδύνου».

«Εμβολιάζουμε και θωρακίζουμε κυρίως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η σύσταση για τις παιδικές ηλικίες είναι όταν υπάρχει λόγος ιατρικός. Οι γονείς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν τον παιδίατρο παρά να υπάρχει η αμφιβολία ότι κάτι δεν πάει καλά. Μας ενδιαφέρουν κυρίως οι ομάδες οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τις πιο δύσκολες, τις πιο βαριές επιπλοκές απ' ότι έχει ένας νέος οργανισμός», πρόσθεσε ο κ. Τερζίδης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει επικινδυνότητα στον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Τερζίδης επισήμανε ότι «σε καμία περίπτωση, τα εμβόλια δεν είναι επικίνδυνα. Αυτό πρέπει να τελειώνει σε αυτή την χώρα. Είναι λυπηρό να αναπαράγεται μεταξύ υγειονομικών. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνεται σε όλον τον πληθυσμό είναι πολύ συγκεκριμένοι και αφορά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού γιατί αυτοί απειλούνται περισσότερο. Ένας υγιής οργανισμός αν κρατήσει κάποια μέτρα προστασίας και αν απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό, δεν απειλείται».
Τέλος, ο κ. Τερζίδης ανέφερε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε την νοοτροπία της πρόληψης, να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας εγκαίρως για το αν ανήκουμε στην κατηγορία εκείνη που πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Πρέπει να μην υποτιμούμε καθόλου τη λήψη απλών ατομικών μέτρων όπως το πλύσιμο των χεριών που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο το κλείσιμο των σχολείων».