Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραλήρημα Πετρόπουλου σε μαθητές δημοτικού: Οι άνθρωποι έτρωγαν από τους κάδους, ώσπου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε τη... ρηξικέλευθη άποψη του υφυπουργού Εργασίας, που υποστήριξε ότι πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαφανιστεί οι γάτες κα...


Διαβάστε τη... ρηξικέλευθη άποψη του υφυπουργού Εργασίας, που υποστήριξε ότι πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι από την Αθήνα γιατί οι άνθρωποι έτρωγαν τα αποφάγια «αλλά πλέον αυτή η εικόνα έχει εκλείψει»

Μαθήματα ... σύγχρονης -κατά ΣΥΡΙΖΑ- ιστορίας παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αναφέροντας σε παιδιά δημοτικού που παρακολουθούσαν συνεδρίαση της Ολομέλειας από τα θεωρεία πως την περίοδο 2010 – 2014 άνθρωποι αυτοκτονούσαν και έτρωγαν από κάδους απορριμμάτων και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την κανονικότητα.




Υποστήριξε δε ότι «η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Ο κ. Πετρόπουλος ακούγοντας τον προεδρεύοντα να καλωσορίζει 40 μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων Κεφαλληνίας και από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου παρενέβην για να πει ότι τα παιδία «πρέπει να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας που επί των ημερών του καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, μειώθηκαν οι συντάξεις και αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές, ανέφερε:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%.

Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014».

Εκτός αυτών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Νότη Μηταράκη, απέφυγε να εξηγήσει τι προτίθεται να πράξει σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, ενώ για τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων αρκέστηκε να τα αποδώσει στην πολυπλοκότητα του συστήματος και τις ελλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.