Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη! Οι Κούρδοι βρήκαν ομαδικό τάφο με αποκεφαλισμένες γυναίκες – Ίσως να είναι ερωτικές σκλάβες

Ομαδικός τάφος που περιείχε λείψανα δεκάδων ανθρώπων που πιστεύεται ότι ήταν Κούρδοι Γιαζίντι που είχαν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κρ...


Ομαδικός τάφος που περιείχε λείψανα δεκάδων ανθρώπων που πιστεύεται ότι ήταν Κούρδοι Γιαζίντι που είχαν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος, ανακαλύφθηκε σε περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όπως ανακοίνωσε ένας διοικητής τους.




Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε στην περιοχή του χωριού Μπαγούζ, τον τελευταίο θύλακα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα, δήλωσε στο Reuters ο Αντνάν Αφρίν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σφαγιάσθηκαν… οι περισσότεροι είναι αποκεφαλισμένοι», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν πρόκειται όντως για μέλη της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι.

Ποιοι είναι οι Γιαζίντι
Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που ζουν στο βορειοδυτικό Ιράκ και έχουν μια θρησκεία παρακλάδι του ζωροαστρισμού.

Ο Ζωροαστρισμός, μια θρησκεία λατρείας του Ήλιου, ήταν η εθνική θρησκεία των Κούρδων πριν τον χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Ακόμα και σήμερα κάποια εκατομμύρια Κούρδοι έχουν για θρησκεία τους κάποια ζωροαστρική τάση, ή είναι «ορθόδοξοι» ζωροαστριστές.

Οι Γιαζίντι είναι σε μεγάλο ποσοστό ξανθοί και γαλανομάτηδες, όπως ήταν οι αρχαίοι Κούρδοι ως γνήσιοι Άριοι (Ιρανοί).