Tελευταια Νεα

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Θα σφάξω τους Κούρδους» – ΥPG: «Θα σε συντρίψουμε» – Έντονη κινητικότητα Ρώσων


pentapostagma.gr_ Ο Ερντογάν σήμερα ξεφτίλισε τις ΗΠΑ, αφού πρώτα αγνόησε την Ρωσία και τώρα ετοιμάζεται για εισβολή στην Β.Συρία.

Σύμφωνα με αρμενικές πηγές οι οποίες έχουν πρόσβαση σε ρωσικά κέντρα πληροφοριών, η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών σχηματισμών στη Β. Συρία ανά πάσα στιγμή, μετά την αποτυχία της συνάντησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον σύμβουλο ασφαλείας Τ. Μπόλτον, αναφέρει και το ρωσικό Itar Tas .

Ο Ερντογάν τόνισε μέσω του εκπροσώπου του Ι.Καλίν στον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ότι η Τουρκία «στοχεύει τους Κούρδους» και μόνο αυτούς στη Συρία, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την ίδια ως τρομοκράτες και έτσι θα τους συμπεριφερθεί.
Πριν λίγο μάλιστα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ι.Καλίν έριξε νέα «βόμβα» λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν θα ζητήσει άδεια κανενός για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιχείρηση στη Συρία, αν και είναι πρόθυμη να συντονιστεί με τους συμμάχους της».

Mε λίγα λόγια μας λένε οι Τούρκοι ότι θέλουν να σφάξουν τους Κούρδους, αυτός είναι ο στόχος!

Την ίδια στιγμή τόνισε:

«Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που δόθηκαν στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίες υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αλλά θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα.

«Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακτηθούν όλα τα όπλα που δόθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

«Μας είπαν πως εργάζονται πάνω σ’ αυτό, όμως οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνισθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», συνέχισε ο Καλίν προσθέτοντας πως για την Τουρκία δεν υπάρχει «καμιά αποδεκτή εναλλακτική επιλογή»

Ο ίδιος έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton.

Επικεφαλής τώρα των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία δήλωσαν και αυτοί πριν λίγο ότι θα πολεμήσουν εφόσον απαιτηθεί με τις τουρκικές δυνάμεις μέχρις εσχάτων, εάν εισέλθουν στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Άγκυρας, είναι σαφές ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατακτήσει την περιοχή.

Την δήλωση αυτή επιβεβαίωσε και ο Shahoz Hasan, αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδικών Κομμάτων, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη για το Asocciated Press.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ως γνωστόν δήλωσε σήμερα ότι δεν αποδέχεται τους αμερικανικούς όρους, όπως τους έθεσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να απομακρύνει τους “τρομοκράτες”, όπως χαρακτήρισε τους Κούρδους μαχητές του YPG, από τη Συρία μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη χώρα.

“Το YPG δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους Κούρδους”, δήλωσε. “Η Τουρκία δεν μπορεί να δεχθεί την αμερικανική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τρομοκρατών του YPG στη Συρία “, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η εξίσωση του YPG με τους Κούρδους δεν είναι λογική.
Τόνισε ότι η Τουρκία δεν στοχεύει στην εθνότητα, αλλά στοχεύει στην τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ιστορικό της τρομοκρατίας. “Διακρίνουμε μεταξύ των τρομοκρατών και των αθώων ανθρώπων, εξετάζοντας ποιος κατέχει τα όπλα και ποιος στοχεύει μαζί τους, τις ενέργειες που εκτελούν, το αίμα που χύνουν και την καταπίεση που διαπράττουν”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Από την άλλη πλευρά τώρα σύμφωνα με κουρδικό σχέδιο, μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού στα βόρεια της Συρίας, θα εισέλθουν συριακές κυβερνητικές μονάδες, πιστές στη Δαμασκό.

Αυτό θα γίνει αποκλειστικά για να αποτραπεί η εισβολή στην Β.Συρία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Reporter.

Πράγματι, η Άγκυρα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονομάζει τους Κούρδους της Συρίας .

Η κύρια προϋπόθεση για την αποδοχή κυβερνητικών στρατευμάτων στο συριακό Κουρδιστάν είναι η αναγνώριση από τη Δαμασκό της αυτονομίας των Κούρδων και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές τους υποθέσεις.

Αυτό επιτελέσθηκε σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και φαίνεται να επήλθε ευθυγράμμιση απόψεων, τόσο από τους Κούρδους ηγέτες όσο και από τον Άσαντ .« Προηγουμενη
Επομενη »