Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλοι εναντίον του Δανέλλη – Υπόνοιες για ανταλλάγματα και σκληρές κουβέντες από Θεοδωράκη

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Σπύρος Δανέλλης στο μάτι του κυκλώνα. Επίθεση από Μητσοτάκη και Θεοδωράκη. Αιχμές από Ψαριανό. Ο βουλευτής,...


Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Σπύρος Δανέλλης στο μάτι του κυκλώνα. Επίθεση από Μητσοτάκη και Θεοδωράκη. Αιχμές από Ψαριανό. Ο βουλευτής, κατήγγειλε απειλές στον ίδιο και την οικογένειά του.
Ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος διαγράφηκε σήμερα από την Κ.Ο. του Ποταμιού είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το πληρώνει ακριβά αφού σήμερα ήταν το πρόσωπο με τις περισσότερες αναφορές από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Βουλή.




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος από την τοποθέτησή του στον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη. «Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψηφίζει “ναι” και στη Συμφωνία των Πρεσπών, που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαική εντολή», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει θα είναι προϊόν συναλλαγής ανάμεσα σε Τσίπρα – Καμμένο και ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στους πρόθυμους βουλευτές. Απευθυνόμενος προς τον κ. Δανέλλη που δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διερωτήθηκε: «Τι άλλαξε μέσα σε μερικούς μήνες; Τον Ιούνιο ο κ. Δανέλλης καταψήφισε την κυβέρνηση ενώ τώρα την υπερψηφίζει. Τότε δεν ξέρατε ότι καταψηφίζοντας την κυβέρνηση καταψηφίζατε και την Συμφωνία των Πρεσπών;».




Έκανε επίσης λόγο για βουλευτή που κατακεραύνωνε το λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σήμερα υπερψηφίζει την κυβέρνηση ενώ συνεχίζοντας ρώτησε: «Πού είναι η κ. Παπακώστα, θα έλθει στα μουλωχτά να ψηφίσει; Είμαι περίεργος εάν θα την αναβαθμίσετε κ. Τσίπρα. Ο δρόμος που έχετε διαλέξει είναι κατηφορικός και αδιέξοδος και τα αξιώματα είναι πρόσκαιρα. Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Αν αύριο δεν έχετε τους 151, τότε θα πρέπει να οδηγήσετε την χώρα αμέσως σε εκλογές. Το να συνεχίσετε με κυβέρνηση ανοχής, ξεχάστε το, αυτά δεν συμβαίνουν σε ευνομούμενες δημοκρατίες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν γίνει τοξικοί και πρέπει να ηττηθείτε κ. Τσίπρα για να αποδοκιμαστεί αυτό το πρότυπο».

Δανέλλης σε Μητσοτάκη: Παραποιείς την αλήθεια
Για “παραποίηση της αλήθειας” εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε “γυρολόγους βουλευτές” και ιδιαιτέρως στον προσφάτως διαγραφέντα από το Ποτάμι, βουλευτή και ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, μετά τη δήλωσή του ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας, είχε διαρωτηθεί τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες από τότε δηλαδή που ο κ. Δανέλλης είχε υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και σήμερα “εμφανίζεται πρόθυμος να την στηρίξει”.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Δανέλλης, τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραποιεί με εντυπωσιακό τρόπο την αλήθεια και αιτιολόγησε: “Είναι γνωστό και είδε το φως το δημοσιότητας εκείνο τον καιρό το ότι η προσωπική μου άποψη -επειδή η ψήφος αυτή είχε άμεση σχέση με το Μακεδονικό και το κόμμα μου για να είναι συνεπές έπρεπε να απέχει από αυτή τη διαδικασία- δεν έγινε αποδεκτή”.


Προσέθεσε δε πως για να μη δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα του ακολούθησε την κομματική γραμμή, όταν ωστόσο έλεγε “ναι” στην ψήφο δυσπιστίας που είχε ζητήσει η ΝΔ , διευκρίνισε ότι εξαιρεί το Μακεδονικό.

“Αυτό μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία”, εξήγησε ο κ. Δανέλλης.

“Κι επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα -το οποίο ήταν ταυτοτικό και συνειδησιακό- ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η Δημοκρατία απαιτεί έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό κι όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Κι επειδή η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση και οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουμε πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δανέλλης.

Θεοδωράκης: «Η απόφαση του κ. Δανέλλη δεν είναι εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της»
Εκτενή προσωπική αναφορά στη στάση του Σπύρου Δανέλλη, σημειώνοντας ότι «δεν έκανε έγκλημα, είναι χειρότερο. Είναι λάθος γιατί το έγκλημα γίνεται από ένστικτο, απερισκεψία ή πάθος, ενώ στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός» έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι η κόκκινη γραμμή του κόμματος με αποφάσεις του συνεδρίου και των οργάνων είναι ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. «Είπαμε ότι το Ποτάμι δεν θα κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου. Μέχρι χθες όλοι, όχι με την ίδια ένταση, ήταν σύμφωνοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η απόφαση του κ. Δανέλλη δεν είναι εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της».

Ο κ. Θεοδωράκης απέδωσε την απόφαση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε έξαρση του εγωισμού του τον τελευταίο καιρό, χαρακτηρίζοντάς την ως ένδειξη του τρόπου λειτουργίας των παλιών κομμάτων. Ωστόσο επισήμανε ότι είναι σίγουρος πως δεν εξαγοράστηκε, ούτε λεφτά παζάρεψε ούτε τη καρέκλα του. Μίλησε για κατήφορο του κ. Τσίπρα γιατί έτσι πολιτεύονται τα παλιά κόμματα. «Το τερμάτισε με την κ. Παπακώστα. Αναζήτησε 5 βουλευτές για να κυβερνά αλλά με αυτήν την ηθική η χώρα δεν πάει μπροστά» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Παρατήρησε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να το παίζει σε διπλό ταμπλό και να έχει κυβέρνηση για όλα τα γούστα. «Δεν είμαστε πρόθυμοι. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ψαριανός: Να διαψεύσεις ότι έχεις ανταλλάξει την ψήφο σου
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, κάλεσε με δηλώσεις του τον Σπύρο Δανέλλη να διαψεύσει ότι έχει ανταλλάξει την ψήφο του με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αποφασίσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος η επιστρέψει στην Ευρωβουλή: «Ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε «έχει μια ειλικρινή στάση και αποφασισμένη εδώ και καιρό να συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα αντιδεξιό σύνδρομο πολύ σκληρό. Εγώ τον έχω καλέσει να πει δημόσια πως δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Ηράκλειο ή στο Ακρωτήρι, ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε σε κανένα συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», είπε.