Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ανεπιθύμητοι»! Ιρακινοί διαδηλωτές μπήκαν σε τουρκική βάση και έκαψαν οχήματα! Φωτογραφίες

militaireΔιαδηλωτές εισέβαλαν σε τουρκικό στρατόπεδο στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν και σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών Υγείας του...


militaireΔιαδηλωτές εισέβαλαν σε τουρκικό στρατόπεδο στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν και σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών Υγείας τουλάχιστον ένας από αυτούς σκοτώθηκε.

Ο αιφνιδιασμός των Τούρκων ήταν ασύλληπτος αφού άοπλοι διαδηλωτές κατόρθωσαν να μπουν στη βάση να πυρπολήσουν οχήματα και να ανέβουν σε άρματα μάχης.



Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στην περιοχή.Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας για εξηγήσεις, μία ημέρα μετά τη βίαιη διαδήλωση, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά Τούρκων στρατιωτών.





Το Σάββατο, διαδηλωτές εισέβαλαν σε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Σελατζί, στην επαρχία Ντοχούκ του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνονται διαδηλωτές να πυρπολούν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και να επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις, κατηγορώντας τις για τον θάνατο τεσσάρων αμάχων σε πρόσφατο βομβαρδισμό.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι “καταδικάζει τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων” εναντίον των πολιτών του Ιράκ. Σημειώνεται επίσης ότι “τουρκικά μαχητικά πέταξαν κατόπιν πάνω από το πλήθος, σε χαμηλό υψόμετρο, τρομοκρατώντας τους ανθρώπους”.
Η Βαγδάτη είχε διαμαρτυρηθεί και τον Δεκέμβριο για τους “επαναλαμβανόμενους” τουρκικούς βομβαρδισμούς στο έδαφός της, καταγγέλοντας ότι παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία του Ιράκ.
Η Άγκυρα από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να αμύνεται και ότι πλήττει βάσεις του PKK στο Ιράκ. Έχει καλέσει πολλές φορές τη Βαγδάτη να συνεργαστούν στη μάχη εναντίον των Κούρδων ανταρτών.
Χθες, με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι “υποκινούνται από το ΡΚΚ”, σημειώνοντας ότι οι ζημιές στην τουρκική βάση είναι περιορισμένες. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε σε δημοσιογράφους ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των “τρομοκρατών του PKK (…) στέφθηκαν με επιτυχία”. Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί τον διαβεβαίωσε χθες το βράδυ τηλεφωνικά ότι θα λάβει “τα κατάλληλα μέτρα” για να μην συνεχιστούν οι “προκλήσεις” εκ μέρους των ανταρτών.