Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ... Λυκούδης: Θετική η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα την καταψηφίσω

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι...


«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσω, δεν είμαι μέλος του Ποταμιού» - «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151» προέβλεψε ο Σπύρος Λυκούδης




«H συμφωνία των Πρεσπών έχει θετικό περιεχόμενο, είναι σε θετική κατεύθυνση και γι' αυτό είμαι θετικά διακείμενος απέναντί της» είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, επισημαίνοντας ότι δεν θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, «δηλαδή δεν θα δώσω όχι» και διευκρινίζοντας ότι θα λειτουργήσει με βάση τη συνείδησή του.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία μέσα σε ποιο πολιτικό κλίμα θα 'ρθει, ποιες παρενέργειες θα δημιουργήσει για να δω αν την ψήφο τη δικιά μου μπορούν να την συνεπηρεάσουν» είπε ο κ. Λυκούδης και συνέχισε: «Με αρνητικό τρόπο επιβεβαιώνεται μια αίσθηση που είχα ότι τα πράγματα μπορεί να μπλέξουμε στις παρενέργειες της Συμφωνίας».

«Το ακριβές» είπε ο Σπύρος Λυκούδης προσπαθώντας να εξηγήσει την στάση του είναι ότι «δεν θα καταψηφίσω τη Συμφωνία, δηλαδή δεν θα δώσω "όχι", αλλά το εάν θα εκφράσω την άποψή μου ότι η Συμφωνία είναι θετική θα το δω και θα το συνυπολογίσω».

Ερωτηθείς αν θα επιλέξει την αποχή, ο κ. Λυκούδης επέμεινε ότι «η Συμφωνία είναι θετική» και συμπλήρωσε ότι «πάνω στη Συμφωνία εξελίσσονται πολιτικοί σχεδιασμοί, αυτό δεν μπορώ να το αγνοήσω».

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε ότι η έγκριση της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων και χωρίς απόλυτη πλειοψηφία. «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151. Τα 151 διεκδικούνται για πολιτική κυριαρχία και όχι για το αν θα περάσει η Συμφωνία» τόνισε ο κ. Λυκούδης εξηγώντας το σκεπτικό της πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι μέλος του Ποταμιού, δεν θα μου πει το Ποτάμι τι να ψηφίσω»

Ερωτηθείς αν η στάση του στην ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από την σημερινή απόφαση που θα λάβει το Ποτάμι δήλωσε: «Δεν θα μου πειη συνάντηση που γίνεται σήμερα στο Ποτάμι τι θα ψηφίσω γιατί δεν είμαι μέλος του Ποταμιού, είμαι συνεργαζόμενος με το Ποτάμι». Και συνέχισε ο κ. Λυκούδης: «Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση την ατομική του κρίση και τη συνείδησή του».