Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... «Βράζει» η βόρεια Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης ...


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») για την ενημέρωση όσων θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.




Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική και δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που χαρίζει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

Στην Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Αισθητή είναι πλέον και η κινητοποίηση της Εκκλησίας, ειδικά στην Μακεδονία και στην Θράκη. Ήδη 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν μ΄ επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Όσον αφορά τους συλλογικούς φορείς, μαζική είναι η πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όχι μόνο από συλλόγους Μακεδόνων, αλλά επίσης Ποντίων, Βλάχων, Θρακιωτών, Σαρακατσάνων κ.α.

«Πάμε να το ξανακάνουμε όπως πέρυσι. Το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθυστέρησε την προδοσία κατά έναν χρόνο. Τώρα θα την αποτελειώσει» λέει με νόημα ο κ.Γεώργιος Τάτσιος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.