Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...!!! Εμείς να παραχωρήσουμε ΟΝΟΜΑ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ και ΓΏΣΣΑ και ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ με νέο Δημοψήφισμα τα Σκόπια να λέγονται πάλι ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!

Σε πρόταση που κατατέθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προβλέπεται η συγκέντρωση 150 χιλιάδων υπογραφών για ένα νέο δημοψ...


Σε πρόταση που κατατέθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προβλέπεται η συγκέντρωση 150 χιλιάδων υπογραφών για ένα νέο δημοψήφισμα στα Σκόπια με το ερώτημα εάν γίνεται δεκτό το νέο όνομα της χώρας να είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».




Η πρωτοβουλία είναι του γνωστού Σλάβου ψευτο-μακεδονιστή Τοντόρ Πετρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή του ονόματος είναι μια συμφωνία που έγινε μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας και Σκοπίων, χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας και μάλιστα με ένα δημοψήφισμα στο οποίο δεν προσήλθε η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη.

Σύμφωνα με τον Πετρόφ, η πρωτοβουλία έχει υπογραφεί από 179 πολίτες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σύμφωνα με το νόμο για το δημοψήφισμα.

Όταν το Κοινοβούλιο εγκρίνει την πρωτοβουλία Πετρόφ, θα έχει μια διορία τριών μηνών για τη συλλογή των υπογραφών.

Εάν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές και γίνει δημοψήφισμα στο οποίο θα υπάρχει συμμετοχή πάνω από το 50% και η πλειοψηφία τεθεί εναντίον της αλλαγής του ονόματος, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σεβασθεί τη λαϊκή βούληση να μην αλλάξει το συνταγματικό όνομα, σημειώνει το δημοσίευμα του σκοπιανού καναλιού Άλφα.

alfa.mk
--
The Hellenic Information Team