Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκαλεί η Άγκυρα: Έρευνες του BARBAROS με πολεμική συνοδεία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη σε Ακάρ (upd)

Αποστολάκης σε Ακάρ: Κόκκινη γραμμή είναι το διεθνές δίκαιο – Αυτό το μήνυμα στέλνει ο νέος ΥΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του την πρώτη ημέρ...


Αποστολάκης σε Ακάρ: Κόκκινη γραμμή είναι το διεθνές δίκαιο – Αυτό το μήνυμα στέλνει ο νέος ΥΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του

Απευθυνόμενος στα στελέχη, τα χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας, έναν ανεκτίμητο πολλαπλαστιαστή ισχύος» και τα κάλεσε να συνεχίσουν το δρόμο της ευθύνης, με το ίδιο σθένος και με το κεφάλι ψηλά.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο υπουργό Πάνο Καμμένο.




Με πολεμική συνοδεία θα διενεργήσει έρευνες το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τις επόμενες μέρες. Αυτό διαπιστώνεται από το ίδιο το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας με φωτογραφία που δημοσίευσε.

Με ένα tweet το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στέλνει μήνυμα – πρόκληση επιλέγοντας τη σημερινή πρώτη επίσημη του Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας. Με μια εικόνα που μιλάει από μόνη της το υπουργείο Άμυνας των Τούρκων διαβεβαιώνει ότι το Barbaros συνοδεία πολεμικών συνεχίζει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόνο που το Barbaros βάσει της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία ξεκινάει από σήμερα και θα συνεχίσει για τρεις ημέρες να κάνει έρευνες σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τόσο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο και μέρος της ΑΟΖ της Κύπρου.

H Άγκυρα αυξάνει συνεχώς την ένταση. Άρχισαν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, καθώς με το που ανακοινώθηκε πως ο νέος Υπουργός Άμυνας θα είναι ο Ευ. Αποστολάκης, έβγαλαν αμέσως NAVTEX.

Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή για έρευνες από το BARBAROS έως τις 17/1.

Παράλληλα, «τείχος» προστασίας έχει στηθεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα. Επί ποδός βρίσκεται και το Πολεμικό Ναυτικό στο Καστελόριζο, εν αναμονή τουρκικής πρόκλησης.

Λαμβάνει μέτρα η Ελληνική πλευρά, καθώς η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει πάντα σαν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξτρα τείχος προστασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με την εγκατάσταση δεκάδων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων που όμως θα χρησιμοποιηθούν από τον Στρατό Ξηράς ως αντιαβακικά – αντιαποβατικά, «χτίζουν» τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η τουρκική προκλητικότητα δεν λέει να κοπάσει.

Ο προφανής στόχος της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» είναι με αυτή την κίνηση, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων αντιαεροπορικών, να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την άμυνα και τη δύναμη πυρός των νησιών σε ένα ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Τα αντιαεροπορικά όπλα (Rheinmetall) – τα οποία παραχωρήθηκαν στον Στρατό Ξηράς από την Πολεμική Αεροπορία – αναπτύχθηκαν μέσα στο 2018 στα περισσότερα από τα νησιά που έχουν απέναντί τους την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ). pentapostagma.gr