Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγαλώνει ο Tραγικός απολογισμός στην Ινδονησία: 429 νεκροί και φόβοι για νέο τσουνάμι

Εκατόμβες νεκρών στην Ινδονησία μετά το φονικό τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στενό του Σοντ, το Σάββατο. Ο α...



Εκατόμβες νεκρών στην Ινδονησία μετά το φονικό τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στενό του Σοντ, το Σάββατο.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας να ανεβάζει τους νεκρούς στους 429.




Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485 ενώ αγνοούνται ακόμα 154 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Ινδονησίας και ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» τις ακτές, σε μια μάχη με τον χρόνο με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Ινδονησία: Έτσι προκλήθηκε το φονικό τσουνάμι - «φάντασμα»

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα αλλά και τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας.

Περισσότεροι από 12.000 κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία, καθώς οι Αρχές παρέτειναν έως την Τετάρτη τις προειδοποιήσεις για υψηλό κυματισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr