Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο Κονγκό... Με ηλεκτρονική ψηφοφορία διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές! Εδώ τον άλλο αιώνα...

Με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γίνονται οι προεδρικές εκλογές στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που έχουν στόχο να ...

congo_evoting

Με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γίνονται οι προεδρικές εκλογές στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που έχουν στόχο να οδηγήσουν τη χώρα στην πρώτη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας από την ανεξαρτησία του 1960.




Κι ενώ η ηλεκτρονική ψηφοφορία προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει πρόθεση νοθείας, το σύστημα έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στα εκλογικά κέντρα.

Με το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οι περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες με δικαίωμα ψήφου για τον διάδοχο του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά μπορούν να προσέλθουν σε εκλογικά κέντρα. Κάθε ψηφοφόρος θα μπει στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του υποψηφίου που επιθυμεί σε μια συσκευή τύπου tablet. Το ψηφοδέλτιο που θα επιλέξει θα εκτυπωθεί για να μπει στην κάλπη. Παράλληλα, τα μηχανήματα θα διατηρούν ένα ηλεκτρονικό αρχείο για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα.

Απογοήτευση σημειώθηκε στην περιφέρεια Λιμέτε της Κινσάσα, καθώς ο εκλογικός κατάλογος δεν παραδόθηκε και οι πολίτες δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 5:00 το πρωί (τοπική ώρα) και κλείνουν στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα). Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στην ουρά, έξω από το εκλογικό κέντρο, θα καταφέρουν να ψηφίσουν.

Τα πράγματα ξεκίνησαν αργά στην πρωτεύουσα Κινσάσα, εξαιτίας ισχυρής βροχής. Ωστόσο, οι περισσότερες καθυστερήσεις αφορούν σε προβλήματα που έχουν εμφανίσει τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.