Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλοδαπός φέσωνε κόσμο μέσω Διαδικτύου για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-«μαϊμού»

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα εξιχνίασε η Διεύθυνση Δ...


Υπόθεση διαδικτυακής απάτης με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του Διαδικτύου.




Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών-χρηστών του Διαδικτύου, για εξαπάτησή τους κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων στο εξωτερικό προς ενοικίαση.

Όπως προέκυψε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων στο εξωτερικό, ο δράστης επικοινωνούσε με χρήστες του Διαδικτύου που αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση.

Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων και ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητούσε από τους παθόντες την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του διαμερίσματος.

Με τον τρόπο αυτό τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα προτεινόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικό ίχνος του σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας αυτής και προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος είναι γνωστός σε αυτές και είναι τώρα κρατούμενος εκεί, κατηγορούμενος για παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.