Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μία μία οι χώρες απορρίπτουν το Σύμφωνο περί μετανάστευσης του ΟΗΕ – Όχι λέει και η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία δεν θα υπογράψει τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών και δεν θα συμμετάσχει...


Η Βουλγαρία δεν θα υπογράψει τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών και δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κατά την οποία η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαρόκο.




Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι θα τηρήσει αποχή σε μια ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί.

Τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, έχουν ήδη απορρίψει τη συμφωνία – μια ένδειξη του πώς η Ένωση γίνεται όλο και πιο περιοριστική στην αποδοχή προσφύγων και μεταναστών μετά μια απότομη άνοδο στις αφίξεις το 2015.

«Σε αυτό το στάδιο η βουλγαρική κυβέρνηση πιστεύει πως η απόφαση να μην υπογράψει την Παγκόσμια Σύμβαση για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση, προστατεύει στον μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.