Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορακάκη – Πετρούνιας «έλαμψαν» στην γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΤ

Λίγο πριν το 2018 παραδώσει τη σκυτάλη στο προολυμπιακό 2019, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπού...


Λίγο πριν το 2018 παραδώσει τη σκυτάλη στο προολυμπιακό 2019, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, η 65η Τελετή Απονομής των αθλητικών βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Οι βραβεύσεις διεξήχθησαν στο Μέγαρο Μουσικής.




Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), κορυφαίος αθλητής ο Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός στο πόλο, κορυφαίος προπονητής ο Δημήτρης Ράφτης (προπονητής του Λ. Πετρούνια), κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση), κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση) και καλύτερη ομάδα με αναπηρία η εθνική ομάδα μπότσια.




Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο των επιτυχιών με μεγάλο στόχο τη συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Πρόκειται για παιδιά, κορυφαία με όλη τη σημασία της λέξης. Είμαστε περήφανοι για το παράδειγμα που αφήνουν για τη νέα γενιά, ένα παράδειγμα ήθους και αριστείας, το οποίο είναι πιο σημαντικό από όλα τα ολυμπιακά μετάλλια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών μας, αλλά και στις προσδοκίες των επομένων ετών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος: «Είμαστε σε χρονιά που θα κριθούν πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίζει την προσπάθεια των αθλητών μας με στόχο μία μεγάλη ομάδα στους Ολυμπιακούς του 2020».

Η ταλαιπωρία, το κρύο και οι άθλιες συνθήκες προπόνησης θα αποτελέσουν παρελθόν τη νέα χρονιά για την Άννα Κορακάκη. Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς απέκτησε προπονητήρια, τα οποία βοήθησε για να κατασκευαστούν ο Δραμινός εφοπλιστής Άρη Θεοδωρίδη. Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής που το 2019 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, κατέκτησε το ολυμπιακό «εισιτήριο» και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ αφιέρωσε το βραβείο στον άνθρωπο που έδωσε τέλος στα προπονητικά της προβλήματα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρόλο που υπέφερε από τραυματισμό ενώ, όπως τόνισε, η αποθεραπεία πηγαίνει πολύ καλά και υποσχέθηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα φέρει και άλλα χρυσά μετάλλια.

Εκτός από τις βραβεύσεις των κορυφαίων υπήρχαν και οι ειδικές βραβεύσεις:

1. Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»: Βασιλική Μιλλούση (γυμναστική) & Κώστας Παπαγεωργίου (πιγκ πογκ) & Βάσω Σκάρα (χάντμπολ)

2. Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς»: Οικογένεια Γούνα (πόλο)

3. Τιμητική Διάκριση: ΑΕΚ Μπάσκετ (για την επέτειο των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης), Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης ταινίας 1968), Βασίλης Γεωργίου (δημοσιογράφος)

4. Τιμητική Διάκριση: Μεσσηνιακός Γ.Σ. (για τα 130 χρόνια προσφοράς και δράσης)

5. Τιμητική Διάκριση: Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Βασίλης Τοροσίδης, που έχουν ξεπεράσει τις 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

6. Ανερχόμενο Ταλέντο: Ελίνα Τζένγκο (στίβος)

7. Ανερχόμενο Ταλέντο: Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία) & Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία)

8. Ανερχόμενο Ταλέντο: Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ιστιοπλοϊα)

9. Τιμητική Διάκριση: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

10. Τιμητική Διάκριση: Special Olympics & Γιάννα Δεσποτοπούλου & Κώστας Τριανταφύλλου

11. Τιμητική Διάκριση: Αντώνης Κουνάδης, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών