Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι Ο «γενίτσαρος» Νίκος Τσαουσίδης που θα ελέγξει τα σχολικά μας βιβλία!... «Σφαγέας ο Παύλος Μελάς και οι Μακδονομάχοι»...!!!

Από τον "Στόχο" της Πέμπτης: Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει σήμερα ο «Στόχος». Ως γνωστόν, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέ...


Από τον "Στόχο" της Πέμπτης: Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει σήμερα ο «Στόχος». Ως γνωστόν, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει Κοινή Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή καθηγητών που θα ελέγξει τα Σχολικά Βιβλία των δύο χωρών, για να απαλείψει τις όποιες μεγαλοϊδεάτικες ή εχθρικές αναφορές.




Πρίν λίγες μέρες, με προσωπική απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, διορίστηκε μέλος της Σκοπιανικής Επιτροπής ο δεδηλωμένος ανθέλληνας καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης, που γεννήθηκε από Έλληνα (Βλάχο) πατέρα και Σκοπιανή μητέρα. Ο Νίκος Τσαουσίδης (Никос Чаусидис στα σκοπιανά…) είναι καθηγητής της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων και πασίγνωστος για τις ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ του απόψεις ότι η Μακεδονία των Σκοπιανών φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και πρέπει κάποτε να περιέλθει στο Κράτος των Σκοπίων!..

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο YouTube με τις κατά καιρούς ανθελληνικές διαλέξεις του Νίκου Τσαουσίδη. Μάλιστα το 2014 είχε κληθεί (από τους γνωστούς… εντοπίους «Μακεδόνες») να δώσει διαλέξεις και στον Νομό Πέλλας για την Ιστορία των Αρχαίων Βαλκανικών Λαών, για την οποία δηλώνει ειδήμων!..

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ, «ΣΦΑΓΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ!..

Μεταξύ άλλων αλυτρωτικών απόψεων, ο «γενίτσαρος» καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης: Διαχωρίζει πλήρως την Ελληνική από τη Μακεδονική ταυτότητα, ενώ αποκαλεί «δολοφόνους» τους Έλληνες Μακεδονομάχους και «σφαγέα Μακεδόνων» τον Παύλο Μελά!.. Τα Χριστούγεννα του 2014, ο Τσαουσίδης κατάφερε να θυμώσει ακόμη και τους Σκοπιανούς εθνικιστές, γιατί σε διάλεξή του στα Σκόπια στις 23 Δεκεμβρίου 2014 είχε υποστηρίξει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή στην περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από τους Μακεδόνες ζούσαν και άλλοι Λαοί: Οι Παίονες, οι Δάρδανοι, οι Βρύγοι (Θράκες), οι Ενχελείς, οι Λυγκηστές, οι Πελαγόνιοι και μόνο νοτιότερα (στα σημερινά ελληνικά εδάφη) ζούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Αυτό, φυσικά, δεν άρεσε στους φανατικούς «Μακεδόνες» των Σκοπίων, οι οποίοι θεωρούν πως οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής ήρθαν πολύ αργότερα από τους Μακεδόνες. Το περιστατικό αυτό και η επίθεση που δέχτηκε τον Δεκέμβρη του 2014 από τους φανατικούς Μακεντόνσκι των Σκοπίων, έκανε τον Νίκο Τσαουσίδη να υιοθετήσει τα τελευταία 4 χρόνια ακόμη πιο αλυτρωτικές απόψεις, ίσως για να προστατευτεί από το ενδεχόμενο να… βρεθεί σε κανένα χαντάκι ανάποδα!

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η επιλογή του «γενίτσαρου» Τσαουσίδη στην Σκοπιανική Επιτροπή καθηγητών που θα ελέγξει τα σχολικά μας βιβλία δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: Επιλέχθηκε από τον Ζάεφ για να «πατάξει» τον Ελληνικό Αλυτρωτισμό που τάχα υπάρχει στα δικά μας σχολικά βιβλία, ή μήπως για να θωρακίσει τις ακραίες «μακεδονικές» απόψεις κάποιων φανατικών Γυφτοσκοπιανών, απόψεις που – άλλωστε - και ο ίδιος ασπάζεται;

Εφημερίδα "Στόχος"