Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πτώχευσε η εταιρεία που κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας

Τουρκικά Νέα: Πτώχευσε η τουρκική εταιρεία που κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας το φράγμα Ατατούρκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χ...


Τουρκικά Νέα: Πτώχευσε η τουρκική εταιρεία που κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας το φράγμα Ατατούρκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ η εταιρία Palet κατασκευστική, κήρυξε πτώχευση αποτελώντας ένα ακόμη θύμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την γειτονική χώρα.




Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλη τουρκική κατασκευαστική εταιρεία που πτωχεύει μετά από τις κατασκευαστικές εταιρίες Ceylan, Nafia και Nuhoğlu, που κήρυξαν νωρίτερα πτώχευση.





Το αίτημα της εταιρίας και των διοικητικών στελεχών της Αλίμ Μελίχ Κουρά, Μ. Εμρέ, Οκιάρ και Φαϊκ Οκιάρ υποβλήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου. Στο αίτημα που υποβλήθηκε στο Εμπορικό Πρωτοδικείο Άγκυρας, προβάλλονται οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία ως αίτια για την οικονομική δυσχέρεια της εταιρίας. Σύμφωνα με την αίτηση επηρέασαν αρνητικά την εταιρία η μείωση της ρευστότητας παγκοσμίως, τα αυξανόμενα γεωπολιτικά ρίσκα, η απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 και η απότομη άνοδος του συναλλάγματος.

Το μέγεθος των έργων που έχει η εταιρία είναι 660 εκ. λίρες και τα συνολικά της χρέη 105.741.000 λίρες. Έτσι προβλέπεται η εταιρία να πληρώσεις τα χρέη της σε 36 ισόποσες δόσεις.
Η εταιρία Palet που ασχολείται ιδιαίτερα με έργα τούνελ και ύδρευσης ιδρύθηκε το 1966. Στις κατασκευές μπήκε το 1983 και το 2003 ολοκλήρωσε την κατασκευή του φράγματος Ατατούρκ ως επικεφαλής του κονσόρτσιουμ που είχε αναλάβει την κατασκευή του. Διαθέτει κεφάλαιο 47,8 εκ. λιρών και μεταξύ των μετόχων της είναι και ο αθλητικός σχολιαστής Ομέρ Ουρουντούλ.