Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Η υπομονή μου έχει και όρια! Δεχτήκαμε απεχθή επίθεση λόγω… ΗΠΑ

"Μπαρούτι" εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα έβαλε με… όλους. Κυρίως με τις ΗΠΑ εξαιτίας των οποίων...


"Μπαρούτι" εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα έβαλε με… όλους. Κυρίως με τις ΗΠΑ εξαιτίας των οποίων, όπως ουσιαστικά είπε, η Τουρκία δέχτηκε μια απεχθή οικονομική επίθεση.




Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο την Παρασκευή (14.09.2018), ο Ερντογάν διεμήνυσε προς πάσα πως η υπομονή του με τα επιτόκια (σ.σ. τα οποία αύξησε χθες η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας), έχει και όριά της. Για άλλη μια φορά, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να μετατρέψουν τα λεφτά τους σε τουρκικές λίρες και εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ, τις οποίες ουσιαστικά κατηγόρησε ότι ευθύνονται για την «απεχθή οικονομική επίθεση» που δέχτηκε η Τουρκία τους τελευταίους μήνες.

Ο Ερντογάν μίλησε για μια «απεχθή οικονομική επίθεση» που δέχτηκε η Τουρκία μετά από δηλώσεις που έγιναν από τις ΗΠΑ. «Αντιμετωπίσαμε μια απεχθή επίθεση με στόχο την τουρκική οικονομία αφού χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία μια σειρά αρνητικών δηλώσεων από τις ΗΠΑ για τη χώρα μας», τόνισε μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματος του (AKP) στην Άγκυρα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Τουρκία θα δει το αποτέλεσμα της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας μετά τη χθεσινή σημαντική αύξηση των επιτοκίων της (σ.σ. αύξησε το βασικό επιτόκιό της κατά 6,25% χθες).

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως υπουργεία της κυβέρνησής του επανεξετάζουν επενδυτικά σχέδια και δεν θα εξετάσουν την πραγματοποίηση περαιτέρω νέων επενδύσεων, αν και οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 70% έως 80% θα ολοκληρωθούν. Κάλεσε δε τον ιδιωτικό τομέα να μην εγκαταλείψει την παραγωγή και τις επενδύσεις.