Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Άγιο Πνεύμα, ο σατανισμός και οι μαγείες- Ποινές φυλάκισης 4 ετων στις δυο γυναίκες που βανδάλιζαν εκθέματα

Με… οδηγό το Άγιο Πνεύμα λειτούργησαν οι δυο γυναίκες που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών γιατί βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεί...


Με… οδηγό το Άγιο Πνεύμα λειτούργησαν οι δυο γυναίκες που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών γιατί βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία της Αθήνας. Η «βαθιά γνώση της Αγίας Γραφής» ο «σατανισμός αλλά και οι μαγείες» που επικαλέστηκαν...
δεν κατάφεραν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους ότι στόχος τους δεν ήταν να κάνουν ζημιά στα εκθέματα, αλλά «να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα».





Η μεγαλύτερη ζημιά που διαπιστώθηκε, από τους υπαλλήλους των μουσείων, ήταν στα ξύλινα εκθέματα όπου εντοπίστηκαν λεκέδες από λιπαρό υλικό. «Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες» είπε η πρώτη κατηγορούμενη, η οποία στη βροχή ερωτήσεων που δέχτηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με το αν έχουν επισκεφθεί και άλλους χώρους απάντησε: «Πάω όπου με οδηγεί το Άγιο Πνεύμα». Η κατηγορούμενη μιλώντας για την οικογένειά της ισχυρίστηκε πως είναι χωρισμένη εδώ και 20 χρόνια. «Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Νορβηγία και η μικρή εδώ και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού. Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες».

Αναφερόμενη δε στην συγκατηγορούμενή της υποστήριξε πως γνωρίστηκαν σε γυμναστήριο στο Χολαργό, όπου εργάζονταν στο συνεργείο καθαρισμού. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε κλαίγοντας και η δεύτερη κατηγορούμενη αναφέροντας πως η φίλη της, της χάρισε το βιβλίο της Αγίας Γραφής. «Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε. Είχαμε το λάδι που μαγειρεύουμε, γιατί είναι ακριβό αυτό από τις ελιές» είπε.

Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε την υπόθεση ως μια από τις πλέον περίεργες που έχουν φτάσει σε δικαστική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ό,τι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την καταδίκη των κατηγορουμένων χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Τελικά, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τις δυο κατηγορούμενες σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.