Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

13 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη με Κούρδους ασφαλίτες στην πόλη Καμισλί

Μάχη ξέσπασε το Σάββατο το πρωί στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας μεταξύ των τοπικών κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας και Σύρων ...


Μάχη ξέσπασε το Σάββατο το πρωί στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας μεταξύ των τοπικών κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας και Σύρων κυβερνητικών.

Όπως μεταδίδει το Kurdistan 24, η μάχη διεξήχθη κοντά στην οδό Χασάκα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Κούρδος ασφαλίτης και 11 Σύροι στρατιώτες.




Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί Σύροι στρατιώτες είναι 13 και οι Κούρδοι ασφαλίτες που σκοτώθηκαν 7.

Οι Σύροι στρατιώτες που έπεσαν νεκροί επέβαιναν σε τρία στρατιωτικά ημιφορτηγά.

Η πόλη Καμισλί βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα με την Τουρκία. Τελεί τα τελευταία χρόνια υπό τοπική κουρδική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από την κεντρική συριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, μέσα στην πόλη οι κυβερνητικές δυνάμεις διατηρούν υπό τον έλεγχό τους κάποιες γειτονιές και δημόσια κτίρια, ύστερα από συνθήκες με τους Κούρδους.

Η πόλη Καμισλί εκτός από κουρδικό πληθυσμό έχει και ασσυριακό χριστιανικό στοιχείο, το οποίο πρόσκειται στην κυβέρνηση Άσαντ. Οι κυβερνητικοί ελέγχουν και το αεροδρόμιο.

Στις συνθήκες μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπεται οι ένοπλοι της μιας παράταξης να μην εισέρχονται στις περιοχές της άλλης.