Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Μετά το «ναυάγιο» με τους Αμερικανούς ο Ερντογάν κάλεσε ΕΚΤΑΚΤΩΣ τον Λαβρόφ στην Άγκυρα!

Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες Τούρκων με Αμερικανούς ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβολή νέων κυρώσεων. Με φόντο...



Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες Τούρκων με Αμερικανούς ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβολή νέων κυρώσεων. Με φόντο την οικονομική κατρακύλα της Τουρκίας και με δεδομένο τις, υπό κατάρρευση, αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την οικονομία της χώρας είναι πλέον ύποπτες καθώς ίσως υποδηλώνουν πως δρομολογούνται κινήσεις για ένταξη στο BRICS, με φυσικό αποτέλεσμα την πλήρη ρήξη της Τουρκία με την Δύση και την έναρξη ενός μαραθωνίου καταιγιστικών εξελίξεων στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Άγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και να συμμετάσχει στη 10η Διάσκεψη των Πρέσβεων.

«Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδρομής του στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ο Λαβρόφ θα δώσει ομιλία στη διάσκεψη και θα έχει επαφές με Τούρκους αξιωματούχους», ανακοίνωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Στις συνομιλίες του με τον Τσαβούσογλου και άλλους αξιωματούχους, θα συζητήσουν διεθνή θέματα όπως η Συρία και οι προσπάθειες για ειρήνη, η Μέση Ανατολή, η Κεντρική Ασία, η Ουκρανία και η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους στη Μόσχα. «Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες θα μιλήσουν επίσης για διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, εστιάζοντας στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream και στα έργα του πυρηνικού σταθμού Akkuyu», πρόσθεσε.

«Θα συμφωνήσουν επίσης για ένα χρονοδιάγραμμα διμερών επαφών σε διάφορα επίπεδα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Μην φοβάστε τίποτα, όλα θα τακτοποιηθούν»

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα θα τακτοποιηθούν». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις φήμες που οργιάζουν εδώ και μέρες για κρίση στην τουρκική οικονομία. Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους Τούρκων επιχειρηματιών της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας και προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική αναστάτωση που έχει προκληθεί στη χώρα λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και των δυσχερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα θα τακτοποιηθούν, οι αγορές θα ηρεμήσουν. Μην φοβάστε καθόλου, όλα θα περάσουν», ήταν το μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.