Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Οι ΗΠΑ δημιουργούν από αέρος, ντε φάκτο ΚΟΥΡΔΙΚΟ κράτος με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και δυτικά του Ευφράτη...!!!

Σε De facto δημιουργία ανεξάρτητου κράτους εντός της Συρίας προχωρούν οι ΗΠΑ αυτή τη φορά επεκτείνοντας και άλλο προς τα δυτικά την άτυπ...


Σε De facto δημιουργία ανεξάρτητου κράτους εντός της Συρίας προχωρούν οι ΗΠΑ αυτή τη φορά επεκτείνοντας και άλλο προς τα δυτικά την άτυπη Ζώνη απαγόρευσης Πτήσεων (ΖΑΠ) που έχουν εγκαταστήσει στην ανατολική Συρία.





Πιο ειδικά και όπως αναφέρουν κουρδικά δημοσιεύματα οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει στην βόρεια και ανατολική Συρία κινητούς σταθμούς ραντάρ παρακολούθησης στις κουρδικές περιοχές στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που θα καλύπτει μια τεράστια περιοχή




Τοπική πηγή, την οποία επικαλούνται τα κουρδικά δημοσιεύματα αναφέρει ότι οι σταθμοί ραντάρ έχουν εγκατασταθεί σε αεροπορικές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα στο νότιο Κομπάνι και στο Ρομαϊλάν της Χασάκα.

«Οι διευκολύνσεις αυτές είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που θα καλύπτουν ενδεχομένως μια περιοχή που θα ξεκινά α από την Μανμπίτς και θα καταλήγει μέχρι την Ντέιρ εζ Ζορ», ανέφερε η πηγή.

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ κινούνται πλέον και δυτικά του Ευφράτη στη Συρία αποτυπώνοντας έτσι την περίμετρο του κράτους που θέλουν να δημιουργήσουν στο ανατολικό τμήμα της.

Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι τι στάση θα κρατήσει η Ρωσία απέναντι στο νέο αυτό αμερικανικό σχεδιασμό, καθώς το θέμα της απαγόρευσης πτήσεων ανατολικά του Ευφράτη είχε γίνει αφορμή για πολλές «αψιμαχίες» μέσω συναντήσεων αμερικανικών F-22 και ρωσικών Su-35.

Παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα και την κατάρριψη ενός συριακού Su-22 από F/A-18E το Σεπτέμβριο του 2017 στην περιοχή al Tabqa, (όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο) με το σύνηθες δικαιολογητικό από τις ΗΠΑ «ότι κινδύνευαν οι δυνάμεις των συμμάχων του συνασπισμού κατά της ISIS» (βλ. Κουρδοι και SDF).