Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ...!!! Απίστευτα Βίντεο: Συμμορίες λαθρομετεναστών πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν επεισόδια στο Γκέτεμποργκ...!!! ΚΟΛΑΣΗ...

Ομάδες νέων πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ταραχές την περασμένη νύκτα στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και σε λίγες κωμοπόλεις γύρω απ&...


Ομάδες νέων πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ταραχές την περασμένη νύκτα στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και σε λίγες κωμοπόλεις γύρω απ' αυτή, ενώ ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως οι επιθέσεις έμοιαζαν οργανωμένες.




Στη Σουηδία σημειώνεται αύξηση της βίας σε περιοχές με υψηλή ανεργία και άλλα κοινωνικά προβλήματα και οι χθεσινές ταραχές απηχούν εκείνες που είχαν σημειωθεί το 2013 στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, αν και δεν είναι σαφές τι ήταν αυτό που τις προκάλεσε.

Η αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για τη βία που συνδέεται με συμμορίες καθώς και για άλλα βίαια περιστατικά έχει γίνει κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι 100 αυτοκίνητα είτε πυρπολήθηκαν είτε υπέστησαν βανδαλισμούς στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε γειτονικές κωμοπόλεις όπως το Τρολχάταν, μια βιομηχανική περιοχή με υψηλή ανεργία, και το Φάλκενμπεργκ.


Η αστυνομία δεν έκανε γνωστό τι μπορεί να προκάλεσε τα βίαια επεισόδια και επιβεβαίωσε μόνο ότι ενεπλάκησαν σ' αυτά συμμορίες νέων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ταραχοποιών.






Σποραδικά βίαια επεισόδια σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε κωμοπόλεις στη Σουηδία στο τέλος των θερινών μαθητικών διακοπών.

«Πιστεύουμε πως έως και 100 αυτοκίνητα κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ.

«Ήταν οργανωμένοι και είχαν προετοιμαστεί».

Λίγα αυτοκίνητα κάηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στη Στοκχόλμη.