Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SOS... Εκτός από Προδότες είναι και ΔΕΙΛΟΙ...!! Επισπεύδουν την διαδικασία της πρότασης μομφής ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Σαββάτου...!!

Με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά ...


Με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία για το Σκοπιανό.





Η πλειοψηφία της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε την πρόταση της κυβέρνησης και αποφάσισε η συζήτηση να ολοκληρωθεί έως τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου και όχι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ωστόσο, έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης κατήγγειλε πως η κυβέρνηση φοβάται για το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο το απόγευμα του Σαββάτου.




"Με όλες τις κυβερνήσεις, μέχρι τώρα είναι τριήμερη η συζήτηση και πηγαίνει η ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας. Αν πάτε στη δική σας πρόταση μομφής το 2013 κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ξεκίνησε Παρασκευή και τελείωσε Κυριακή μεσάνυχτα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτή η σπουδή" είπε και πρόσθεσε:

"Διερωτόμαστε τι φοβάται η κυβέρνηση. Φοβάται τη βουλή, τη συζήτηση σε αυτό το Σώμα ή μήπως για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η κυβερνητική πλειοψηφία φοβάται τον λαό γιατί έχουν προαναγγελθεί συλλαλητήρια το Σάββατο; Θεωρώ ότι η πρακτική αυτή είναι φοβική απέναντι στον λαό αλλά και αλαζονική. Έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας".

"Δεν υπάρχει θέμα ως προς τις ώρες. Δεν θα οριστούν οι ώρες από το πώς κάθε κόμμα, ενδεχομένως, έχει τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Είμαστε άνετα, να εξαντληθούν όλοι οι ομιλητές και να πάμε σε ωράρια που θα αποφασίσει η ίδια η Βουλή. Δεν θα αποκλειστεί κανείς" απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόταση για τη διάρκεια της συζήτησης επιλέχθηκε και επειδή υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν να φύγουν για τις περιφέρειες τους για το Σαββατοκύριακο.

"Το τελευταίο που φοβάται η κυβέρνηση και αυτή η έδρα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις γιατί υπάρχει ένα προτέρημα, μια παράδοση και μια διαδρομή. Έχουμε συμμετάσχει επί πολλά χρόνια σε διαμαρτυρίες επί πολλά χρόνια. Η πρόταση που κάνουμε είναι εντελώς καλοπροαίρετη και δεν έχει καμία σχέση με τις διαδηλώσεις. Πλην όμως θέλουν από κάποιες πλευρές να στηθεί μια τέτοια επικοινωνιακή αντιπαράθεση", είπε ο κ. Βούτσης.

"Ζητάμε να εφαρμοστεί για τη δική μας πρόταση δυσπιστίας, αυτό που εφαρμόστηκε για τη δική σας πρόταση δυσπιστίας" ανταπάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν, και αν χρειαστεί όπως είπε, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, να κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.