Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπερπερίπολο Ειδικών Δυνάμεων στο Αιγαίο... Αρματαγωγό με πάνοπλους πεζοναύτες θα πλέει συνεχώς στο Αρχιπέλαγος έτοιμο να επέμβει οπουδήποτε...!!!

Σε μία κίνηση «ματ» απέναντι στην Τουρκία, που αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα των νησιών του Αιγαίου και παραβιάζει τα κυριαρχικά μ...


Σε μία κίνηση «ματ» απέναντι στην Τουρκία, που αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα των νησιών του Αιγαίου και παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα φαίνεται να προβαίνει το ελληνικό Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ.





Μετά την απόφαση για την μετακίνηση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κοντά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας έρχεται μία ακόμη απόφαση στρατηγικής σημασίας για την προάσπιση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο η οποία αφορά στην επιβίβαση ισχυρής δύναμης πεζοναυτών σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πιθανότατα αρματαγωγό, το οποίο θα βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στο ανατολικό Αιγαίο.




Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι Πεζοναύτες θα έχουν πλήρη φόρτο και όχι απλά εξοπλισμό και όχι μόνο ελαφρύ καταδρομικό εξοπλισμό και βεβαίως όλα τα απαραίτητα προκειμένου ανά πάσα στιγμή να φύγουν από το καράβι και να αναλάβουν αποστολή, ημέρα και νύχτα, απόβασης σε κάποιο νησί, ή βραχονησίδα του Αιγαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς αυτή η δύναμη αποτροπής θα είναι εν πλω κατά τη διάρκεια μεγάλης έντασης στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σημειώνεται πώς ο μεγαλύτερος φόβος των επιτελών του Πενταγώνου είναι μία επιχείρηση κατάληψης νησίδας ή βραχονησίδας στο Αιγαίο από Τούρκους κομάντος. Αυτό έγινε στα Ίμια και ο κίνδυνος επανάληψης αυτού είναι που κάνει τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ να προχωρούν σε νέους σχεδιασμούς για την αποτελεσματικότερη αποτροπή μίας εχθρικής ενέργειας από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως η Ρω, η Στρογγύλη και το Καστελόριζο λόγω των ορίων της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, όπως επίσης και άλλα νησιά, μεταξύ των οποίων το σύμπλεγμα των Φούρνων ή οι Οινούσσες και η Παναγιά.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αναφέρουν πώς ο νέος σχεδιασμός με τους Πεζοναύτες έτοιμους να εξορμήσουν από πολεμικό πλοίο θα τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και με τον Στρατό Ξηράς.

Κάθε ναυτική αποστολή θα πρέπει να έχει εναέρια κάλυψη και αυτό θα το φροντίσουν τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και τα επιθετικά ελικόπτερα. Στην «Καταιγίδα» λοιπόν θα δοκιμασθεί όλο το σχέδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.