Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντολή-σοκ του Ντουτέρτε στους στρατιώτες του: Να πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο!

Τα άθλια, μισογυνικά σχόλια αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ρητορικής του προέδρου των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. ...

Εντολή-σοκ του Ντουτέρτε στους στρατιώτες του: Να πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο!

Τα άθλια, μισογυνικά σχόλια αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ρητορικής του προέδρου των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.






Πάνω που κάποιος αρχίζει να πιστεύει ότι ο Φιλιππινέζος πρόεδρος δεν θα μπορούσε να «κατρακυλήσει» πιο χαμηλά, έρχεται μια καινούργια δήλωσή του για να αφήσει με ανοιχτό το στόμα όχι μόνο τους συμπατριώτες του αλλά και τη διεθνή κοινότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη «εντολή» που έδωσε ο αυταρχικός ηγέτης στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να πυροβολούν τις αντάρτισσες στα αιδοία τους.




Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον ενός κοινού από πρώην κομμουνιστές αντάρτες, στις 7 του μήνα. «Υπάρχουν γυναίκες που παίρνουν τα όπλα εναντίον μας» διερωτήθηκε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος για να λάβει καταφατική απάντηση από έναν σύμβουλό του. «Πείτε στους στρατιώτες ότι έχουν μια νέα εντολή από εμένα. Μην τις σκοτώνετε, πυροβολήστε τις στα αιδοία. Έτσι κι αλλιώς αν δεν έχουν αιδοία, θα είναι άχρηστες», φέρεται να είπε ο Ντουτέρτε, προκαλώντας (σύμφωνα πάντα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα) τα γέλια των παρευρισκομένων.

Ο Ντουτέρτε κάνει συχνά προσβλητικά και υποτιμητικά αστεία εις βάρος γυναικών στις ομιλίες, του, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι «απλά αστειευόταν». Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση για τις αντάρτισσες, ο επίσημος εκπρόσωπός του κατηγόρησε τις γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν ότι «υπερβάλουν». «Ήταν ένα αστείο, γιατί δεν μπορείτε απλώς να γελάσετε;», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντουτέρτε είχε ενθαρρύνει στο παρελθόν τους στρατιώτες του να βιάζουν τις γυναικες του εχθρού, ενώ είχε «αστειευθεί» σχετικά με την υπόθεση μιας Αυστραλής που απήχθη και κακοποιήθηκε στην χώρα του, λέγοντας ότι «λυπόταν που δεν την είχε επισκεφθεί πρώτος».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.