Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙΟΣ Ή ΠΡΩΗΝ...;;;; Μίκης Θεοδωράκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης;

ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΗΛΏΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ... ...


ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΗΛΏΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ...






Για όλα όσα συνέβησαν πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Αθήνας μίλησε στο Star o Mίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στις απειλές σε βάρος της ζωής του, ενώ σχολίασε και την κριτική που ασκήθηκε για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.




«Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943» δήλωσε o μουσικοσυνθέτης και κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να την δώσουν στους Βούλγαρους. Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».

Όσον αφορά στις απειλές σε βάρος της ζωής του, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί; Τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Σχετικά με την κριτική για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ο Μίκης Θεοδωράκης διερωτήθηκε: «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;». Και επισημαίνει: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση από το 1944 μέχρι το 1992, που πάλι εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο “Mακεδονία” κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες» καταλήγει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Πηγή ρεπορτάζ: Star




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.