Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σερρών Θεολόγος: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ»

‘Η Μακεδονία είναι Ελλάδα τελεία και παύλα. Σε αυτά τα θέματα δεν συγχωρούνται και δεν χωρούν ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε άλλου είδους σ...



‘Η Μακεδονία είναι Ελλάδα τελεία και παύλα. Σε αυτά τα θέματα δεν συγχωρούνται και δεν χωρούν ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε άλλου είδους σκέψεις, είναι η καθαρή αλήθεια” δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΤηλεΕπιλογές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό μετά τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου.




”Σας το λέω δυνατά και καθαρά, οποίοι από εσάς μπορείτε να παρευρεθείτε στο συλλαλητήριο να το πράξετε. Είναι όλων μας χρέος να διατρανώσουμε αυτό που έχουμε στην ψυχή μας. Είναι ίσως από τις ομορφότερες εκφράσεις του δημοκρατικού αισθήματος και της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος γιατί αυτή η εκδήλωση είναι πατριωτική. Και κανείς να μην τολμήσει να την καπηλευτεί από κόμματα ή από επιδιώξεις άλλες” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.




Νωρίτερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας από άμβωνος απηύθυνε κάλεσμα προς τους πιστούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
”Να πάτε να εκφράσετε την πίστη σας, να εκφράσετε αυτό που έχετε στην ψυχή σας, ιδίως εμείς εδώ που είμαστε στην Μακεδονία, που θιγόμαστε από αυτές τις ανιστόρητες επιδιώξεις των γειτόνων μας να μην φοβηθείτε γιατί είναι υποχρέωσή μας αλλά είναι και ένας τρόπος ειρηνικής διαμαρτυρίας απέναντι σε εκείνους που απεργάζονται χωρίς εμάς τα πράγματα Τα ψεύδη τα ανυπόστατα και τα κίβδηλα” συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Για την διαπραγμάτευση του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: ”Εμείς είμαστε δίπλα με την προσευχή στην Ελληνική Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο διαπραγματεύεται την υπόθεση, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι διαπραγματεύεται εν ονόματι του ελληνικού λαού και για τον ελληνικό λαό”. Τέλος στην ερώτηση αν θα συμμετέχει και ο ίδιος στο συλλαλητήριο της Κυριακής δήλωσε: ”Εγώ πήγα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα τότε που ήταν και πιο δύσκολα τα πράγματα. Βλέπετε και εγώ προτιμώ τα δύσκολα στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε”...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.