Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σπάσαμε το ηθικό των συμμοριών γιαυτό οι τούρκοι επιτίθενται στην Αφριν. ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ» Δεν μασάνε οι Κούρδοι... σ΄όποια ηλικία κι αν είναι

Πατέρας μάρτυρα, μετέχει στο μέτωπο μαζί με τους γιούς του Ο Χικμέτ Σιλεμάν Χέμο είναι 60 ετών και από την αρχή της επανάστασης ως τώρα...


Πατέρας μάρτυρα, μετέχει στο μέτωπο μαζί με τους γιούς του
Ο Χικμέτ Σιλεμάν Χέμο είναι 60 ετών και από την αρχή της επανάστασης ως τώρα μετέχει στο YPG. O Χέμο που έχει 4 ακόμη γιούς στο YPG, ταυτόχρονα είναι και πατέρας μάρτυρα.




Ο Σιλεμάν Χέμο είναι 60 ετών και επί 6 έτη μαζί με τους τέσσερεις γιούς του μετέχει στο YPG. Μετείχε σε όλες τις κινήσεις στην Ροζάβα και στην Β. Συρία. Πολεμάει, οδηγά βυτίο καυσίμων, μαγειρεύει, για αυτόν το σημαντικό είναι να υπηρετήσει τον λαό του και την πατρίδα του.

Είναι σχεδόν ο πιο ηλικιωμένος μαχητής του μετώπου. Όλοι οι νέοι στο μέτωπο τον αποκαλούνε Χάλο. Στο μέτωπο δεν σταματά καθόλου συνεχώς εργάζεται. Στην επιχείρηση στο Μένμπιτς ένας γιός του έγινε μάρτυρας. Ένας άλλος γιος του τραυματίστηκε στην Ντειρ Ελ Ζορ και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Καμίσλο. Ένας γιός του συνεχίζει να πολεμά τώρα στην Ντερ Ελ Ζορ. Οι άλλοι δύο γιοί του είναι επίσης στις QSD και υπηρετούν σε διάφορα πεδία.

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ




Περιγράφει ως εξής: Τώρα οδηγώ βυτιοφόρο που πάει καύσιμα στα μέτωπα. Όποια και αν είναι η δουλειά πηγαίνω. Το σημαντικό για εμένα είναι να προσφέρω. Πάω μέχρι την πρώτη γραμμή, Ότι ανάγκες έχουν, τα αφήνω και φεύγω. Εγώ και οι 4 γιοί μου ενταχθήκαμε στις επαναστατικές γραμμές. Ένας γιός μου έγινε μάρτυρας στο Μένμπιτς. Εγώ και ένας γιός μου είμαστε στο YPG, ενώ άλλοι δύο είναι στις QSD. Mετείχα σε όλες σχεδόν τις κινήσεις. Τώρα είμαι στην Ντέιρ Ελ Ζορ. Όλοι λένε πως η ηλικία μου έχει περάσει. Αν όμως εμείς οι ηλικιωμένοι και έμπειροι δεν το κάνουμε και τα αφήσουμε όλα στους νέους, τότε πως θα προχωρήσει η ιστορία ;

Ο Χεμπάτ Καμίσλο είναι 50 ετών και είναι ο πιο στενός του φίλος. Πέντε χρόνια τώρα είναι και αυτός στο YPG.Λέει τα εξής: ¨Αρχίζοντας από το Καμίσλο μετείχαμε σε όλα τα μέτωπα και τις επιχειρήσεις. Όπου υπάρχουν εμείς πάμε εκεί. Στην Ντέρ Ελ Ζορ ερχόμαστε για δεύτερη φορά. Καθημερινά πορευόμαστε από επιτυχία σε επιτυχία και προκαλούμε ήττες στις συμμορίες. Εάν συνεχιστεί έτσι μετά από την Ντέρ Ελ Ζορ θα πάμε στο Άφριν¨.





Ο Χέμο παίρνει τον λόγο και λέει: ¨Εμείς σπάσαμε το ηθικό των συμμοριών. Το τουρκικό κράτος επειδή το είδε και το ξέρει αυτό, για αυτό επιτίθεται στο Άφριν. Να ξέρουν καλά το εξής, υπό κανένα τρόπο δεν θα μπορέσουν να μας νικήσουν. Δεν μπορούν να νικήσουν την δύναμη των Κούρδων¨.

Ο φίλος του ο Χεμπάτ Καμίσλο συμπληρώνει: ¨Είναι ανάγκη να ηττηθεί ο Ερντογάν. Να μην πιστέψει ποτέ ο Ερντογάν πως μπορεί να μας αντιμετωπίσει. Γνωρίζουμε πως θα πετύχουμε¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.