Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πριν λίγο... Σφοδρή χιονοθύελλα τσάκισε Κομοτηνή και Ξάνθη [ΒΙΝΤΕΟ]

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί βοριοανατολικοί άνεμοι, έντασης έως και 8 μποφόρ και ασθενείς χιονοπτώσεις συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στ...

Σφοδρή χιονοθύελλα σε Κομοτηνή και Ξάνθη [vids] | Newsit.gr

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί βοριοανατολικοί άνεμοι, έντασης έως και 8 μποφόρ και ασθενείς χιονοπτώσεις συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στη Θράκη.







Περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο Σουφλίου, ο δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία σε όλο τον δήμο, λόγω των συνεχιζόμενων από χθες χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που δεν ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου.




«Κλείσαμε τα σχολεία κυρίως για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα παιδιά κατά τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία. Το χιόνι είναι λίγο, αλλά είναι παγωμένο παντού. Το βράδυ και ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων θα αποφασίσουμε εκ νέου για τη λειτουργία τους» εξηγεί ο κ. Πουλιλιός. Σημειώνει πως η χιονόπτωση στα ορεινά του δήμου άρχισε από χθες, ενώ σήμερα το πρωί στα λευκά ντύθηκε και η πόλη του Σουφλίου. Ωστόσο το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ ο δήμος έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτει για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στο κλείσιμο τριών σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα του 4ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου, προχώρησε σήμερα και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ο κ. Πατσουρίδης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι εν λόγω σχολικές μονάδες δεν λειτουργούν, λόγω της ζημίας που προκλήθηκε στο σύστημα κεντρικής θέρμανσής τους και της χαμηλής θερμοκρασίας (0 βαθμούς Κελσίου) που επικρατεί στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, το οδικό δίκτυο στον δήμο είναι ασφαλές, καθώς πέραν του ψύχους μόλις σήμερα το πρωί άρχισαν ασθενείς χιονοπτώσεις στο βόρειο τμήμα του δήμου και συγκεκριμένα στα χωριά Μεταξάδες και Παλιούρι. Ο κ. Πατσουρίδης διαβεβαίωσε πως υπάρχει πληρότητα σε αλάτι, το οποίο έχει διανεμηθεί στο σύνολο των οικισμών, καθώς και ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου, σε ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Από σφοδρή χιονοθύελλα πλήττονται Κομοτηνή και Ξάνθη

Συγκεκριμένα η πυκνή χιονόπτωση στην πόλη της Κομοτηνής εντείνεται με τη μορφή χιονοθύελλας καθώς πνέουν ταυτόχρονα ισχυροί άνεμοι.



newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.