Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΖΑΕΦ πάει την Τετάρτη στην Μέρκελ, Ενώ η Κομισιόν βλέπει λύση στο Σκοπιανό μέχρι τον... ΙΟΥΛΙΟ...!

Την πόρτα της καγκελαρίας θα περάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ - Ο Ζάεφ θα δεί την Άνγκελα Μέρκελ και στ...


Την πόρτα της καγκελαρίας θα περάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ - Ο Ζάεφ θα δεί την Άνγκελα Μέρκελ και στο τραπέζι αναμένεται να είναι και το Σκοπιανό - Την ίδια ώρα ο αμρόδιος Επίτροπος για την διεύρυνση Γιοχάνες Χαν δήλωσε πεπεισμένος ότι έως τον Ιούλιο θα βρεθεί λύση στο θέμα του Σκοπιανού






Το Σκοπιανό φαίνεται να κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Η Γερμανία μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου ανακοίνωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα δεχθεί τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.




Βασικό θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την ίδια, θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Λύση στο Σκοπιανό έως τον Ιούλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πεπεισμένη» ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

Ερωτηθείς στη Σόφια για τις πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς αυτής έως τα τέλη της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ, στις 30 Ιουνίου, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος».

Η Σόφια φιλοξενεί μια άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Παρών στη Σόφια, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, παρατήρησε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» προτού επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.
Κοτζιάς: «Αισιόδοξη η έκφραση του Ζάεφ»

Κληθείς να απαντήσει σε συνέντευξή του στον ALPHA για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ ότι έχουν κλείσει τρία από τα επτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό, ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται πιο συγκρατημένος.

«Νομίζω ότι ο κ. Ζάεφ εκφράζει μια αισιοδοξία που είναι καλή για τη διαπραγμάτευση. Είναι μια αισιόδοξη έκφραση του κ. Ζάεφ, αλλά κάθε αισιοδοξία είναι θετική». Σε ερώτηση αν συμμερίζεται ο ίδιος αυτήν την αισιοδοξία του, απάντησε πως θα ήθελε να είναι έτσι. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας πως οι συμβιβασμοί πρέπει να είναι καλοί και χρήσιμοι και για τις δύο χώρες και να μην είναι σάπιοι.
newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.