Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καρδίτσα: Τα αποκαλυπτήρια του έφιππου ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη – Τίμησαν τον εθνικό μας ήρωα [pics, vids]

Η Καρδίτσα τίμησε τον σπουδαίο Γεώργιο Καραϊσκάκη. Με μία λαμπρή τελετή παραδόθηκε επισήμως... στην Καρδίτσα ο έφιππος ανδριάντας του ...

Καρδίτσα: Τα αποκαλυπτήρια του έφιππου ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη – Τίμησαν τον εθνικό μας ήρωα [pics, vids] | Newsit.gr

Η Καρδίτσα τίμησε τον σπουδαίο Γεώργιο Καραϊσκάκη. Με μία λαμπρή τελετή παραδόθηκε επισήμως... στην Καρδίτσα ο έφιππος ανδριάντας του στρατάρχη της Ελληνικής Επανάστασης και γνήσιου τέκνου του νομού, Γεωργίου Καραϊσκάκη.




Το μεσημέρι έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε η Νικολίτσα-Λητώ Ευστ. Λεοντή, παρουσία της γλύπτριας, αλλά και του απογόνου τέταρτης γενιάς του Καραϊσκάκη, του συνονόματου του ήρωα, Γεωργίου Λ. Καραϊσκάκη, που βρέθηκε στην Καρδίτσα γι αυτό το λόγο.

Στην ηλιόλουστη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και εκπρόσωποι της εκκλησίας, του κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης άλλων φορέων και Συλλόγων όπως και του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Φυσικά υπήρξε και μεγάλη εκπροσώπηση από φορείς και Συλλόγους του Μαυρομματίου, ιδιαίτερης πατρίδας του Καραϊσκάη.

Άπαντες στους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στο μήνυμα ενότητας που ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόμιζε σε κάθε του ενέργεια, το πόσο επίκαιρο είναι αυτό το μήνυμα σήμερα, αλλά και την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων προκειμένου μία υποχρέωση της Καρδίτσας προς το μεγάλο της τέκνο να γίνει πραγματικότητα και να μεταφέρει μέσω αυτού την προσφορά του στην πατρίδα και στις επόμενες γενεές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.