Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΙΛΕΡ... ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΚΩΘΗΚΕ...!!!

Ο 29χρονος Γκονσάλο Μοντόγια Χιμένεθ, κρατούμενος στις φυλακές της Αστούριας στη βορειοδυτική Ισπανία, βρέθηκε αναίσθητος στο κελί το...

nekrow




Ο 29χρονος Γκονσάλο Μοντόγια Χιμένεθ, κρατούμενος στις φυλακές της Αστούριας στη βορειοδυτική Ισπανία, βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του από τους φύλακες και εξετάστηκε από δύο γιατρούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν είχε παλμό ούτε ανέπνεε... Το ίδιο είπε λίγο αργότερα και ο ιατροδικαστής. Σήμερα πάντως ζει!!!




Το μοναδικό για τον 21ο αιώνα και μάλιστα στο δυτικό κόσμο περιστατικό, συγκλονίζει τους γιατρούς στην Ισπανία αλλά και όλο τον κόσμο! Ένας άντρας που πιστοποίησαν ως νεκρό ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη νεκροτομή του

Το ιστορικό
Αφού ο Χιμένεθ μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο και λίγο πριν την προγραμματισμένη νεκροτομή –στο σώμα του 29χρονου υπήρχαν μάλιστα ζωγραφισμένες οι γραμμές όπου έπρεπε να γίνουν οι τομές με το νυστέρι!– άρχισε να σαλεύει.

Ο ιατροδικαστής τότε άνοιξε τη θήκη στην οποία βρισκόταν ο Χιμένεθ και διαπίστωσε ότι ήταν ακόμη ζωντανός.

Μία ημέρα πριν τον «θάνατό» του, ο Χιμένεθ είχε παραπονεθεί στους φύλακες ότι δεν αισθανόταν καλά. Προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί οι ακριβείς αιτίες πίσω από το παράξενο περιστατικό, ωστόσο εκπρόσωποι του σωφρονιστικού ιδρύματος δήλωσαν ότι το σώμα του κρατούμενου παρουσίαζε σημάδια κυάνωσης (μελάνιασμα του δέρματος λόγω κακής κυκλοφορίας του σώματος ή έλλειψης οξυγόνου) καθώς και νεκρική ακαμψία.
Τι μπορεί να συνέβη

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια ο Χιμένεθ αναφέρουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για περίπτωση καταληψίας, μια κατάσταση παρόμοια με μια επιληπτική κρίση όπου παρατηρείται απώλεια των αισθήσεων καθώς και ακαμψία του σώματος.

Ίσως μάλιστα να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Χιμένεθ είναι επιληπτικός. Όπως δήλωσε η οικογένεια του κρατούμενου, δεν είναι εύκολο να τηρήσει τη φαρμακευτική αγωγή του στη φυλακή, παράγοντας που πιθανώς επιβάρυνε περαιτέρω την κατάσταση.

Χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες μέχρι ο 29χρονος να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Επί του παρόντος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Οβιέδο και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Πηγή: ScienceAlert, BBC