Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ! Οργή στο ΓΕΕΘΑ για την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων στα Ίμια - "Άκρως προκλητικοί και επικίνδυνοι"

«Βράζουν» στο ελληνικό Πεντάγωνο για το επεισόδιο στα Ίμια - Η κίνηση των Τούρκων εκτός από παράνομη, προσβάλλει και βασικές έννοιες ναυ...

Οργή στο ΓΕΕΘΑ για την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων στα Ίμια | Newsit.gr

«Βράζουν» στο ελληνικό Πεντάγωνο για το επεισόδιο στα Ίμια - Η κίνηση των Τούρκων εκτός από παράνομη, προσβάλλει και βασικές έννοιες ναυτοσύνης - Οι Τούρκοι παραβίασαν τους Διεθνείς Κανόνες Αποφυγής Συγκρούσεως - Τι προβλέπει ο Κανόνας 15 - Αρνείται να εμπλακεί στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Άγκυρας η Αθήνα - Καρέ καρέ το βίντεο με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος»






«Βράζουν» στην Αθήνα και στο ελληνικό Πεντάγωνο για το χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια που λίγο έλειψε να «ξεκλειδώσει» το Κουτί της Πανδώρας.

Η εγκληματική συμπεριφορά αποτυπώθηκε και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Youtube, ενώ εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το ντοκουμέντο από το περιστατικό όπως κινηματογραφήθηκε από την κανιοφόρο «Νικηφόρος», που από το πρωί μελετάνε οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια στα Ίμια




Ένα βίντεο που «ξεσκεπάζει» για ακόμη μια φορά την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που επιδεικνύουν συνεχώς οι Τούρκοι αξιωματικοί. Η οργή, πυροδότησε και τις αρχικές εισηγήσεις για αποδέσμευση του βίντεο, τελικώς όμως επικράτησε η άποψη να μην εμπλακεί η Αθήνα στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Άγκυρας.




Άλλωστε την καλύτερη απάντηση στην πρόκληση την έδωσε ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Νικηφόρος» με την υποδειγματική στάση του και τους άψογους χειρισμούς του.

Όπως τόνιζε, πάντως, υψηλόβαθμη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η κίνηση του τουρκικού πλοίου “πέραν του παράνομου χαρακτήρα προσβάλλει και βασικές εννοιες ναυτοσύνης”. Η ίδια πηγή πρόσθετε εμφατικά, ότι αυτό συνιστά ένα άκρως προκλητικό και επικίνδυνο για την ασφάλεια- ναυσιπλοΐας-εγχείρημα.

Είναι επίσης σαφές ότι παραβίασε τους Διεθνείς Κανόνες Αποφυγής Συγκρούσεως.

Ένα θεσμικό διεθνές κείμενο που συντάχθηκε στο Λονδίνο το 1972 για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας. Συγκεκριμένα παραβιάζεται ο Κανόνας 15. Ο Κανόνας 15 (Διαγωγή πλοίων “εν όψει αλλήλων”), αναφέρεται στην περίπτωση διασταύρωσης πορειών.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.