Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη «βόμβα» από τη μητέρα της Ανθής Λινάρδου: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου

Με αφορμή τις νέες κατηγορίες σε βάρος του συζυγοκτόνου που σκότωσε την κόρη της συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει η μητέρα της άτυχης Αν...



Με αφορμή τις νέες κατηγορίες σε βάρος του συζυγοκτόνου που σκότωσε την κόρη της συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει η μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου.





Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, η μητέρα της αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή της.

«Παραβρέθηκα χθες στο δικαστήριο, γιατί το θεώρησα χρέος μου αφού κλήθηκα για να καταθέσω αυτά τα οποία γνωρίζω. Καιρό τώρα, υπήρχαν φήμες που είχαν φτάσει στα αυτιά μου ότι κάτι κακό ετοιμάζεται για μενα. Χθες στο δικαστήριο πείστηκα ότι πρόκειται για αυτή την κατηγορία», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kozanilife.gr η μητέρα της άτυχης Ανθή Λινάρδου, η οποία δολοφονήθηκε άγρια από το σύζυγό της.

«Μου είχαν μεταφέρει διάφοροι άνθρωποι από το Βελβεντό ότι υπάρχουν φήμες ότι θα μου κάνουν κακό και αυτό σχεδιάζεται μέσα στις φυλακές. Μάλιστα το καλοκαίρι φημολογούνταν ότι η μεταγωγή του έγινε ακριβώς γι” αυτόν τον λόγο» είπε συγκεκριμένα.





«Τον Μάιο αν θυμάμαι καλά, την ώρα που άφησα τα παιδιά στο σχολείο τους, άνοιξε κάποιος άγνωστος την πόρτα του αυτοκινήτου και μου είπε: »Δεν με γνωρίζετε, εγώ σας γνωρίζω… Να προσέχετε, διατρέχετε κίνδυνο… Σχεδιάζεται κάποιο κακό εναντίον σας» και έφυγε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω και να πω κάτι. Μετά από λίγο με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, όπου και πάλι δεν με ενημέρωσαν για ποιο λόγο ακριβώς βρισκόμουν εκεί, αλλά πλέον είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αφού ό,τι με είχαν ρωτήσει αφορούσε το αν φοβάμαι και το αν δέχομαι απειλές».

«Δέχομαι κλήσεις από απόκρυψη»
Παράλληλα, η μητέρα της Ανθής Λινάδρου αποκάλυψε πως ακόμα και σήμερα δέχεται κλήσεις με απόκρυψη, στις οποίες όπως ανέφερε δεν απαντά.

«Συνδέοντας όλα τα κομμάτια, μπορώ να πω και ότι στο παρελθόν το πρώτο διάστημα, είχα αντιληφθεί αποδεδειγμένα κάποιον κάτω από σπίτι μου να με παρακολουθεί».

«Κατατέθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο κάποιες φωτογραφίες από το σπίτι μου, από τους χώρους που κινούμαι. Αυτό με κάνει να ανησυχώ περισσότερο για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν» είπε η κ. Παρασκευή.

«Σίγουρα υπάρχει από την πρώτη στιγμή ένας ενεργός φόβος. Περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω μονίμως πίσω μου. Ο φόβος μου δε έγινε μεγαλύτερος όταν έπεσε στην αντίληψη μου ότι με παρακολουθούσαν κάτω από το σπίτι μου και φυσικά όταν έμαθα χθες στο δικαστήριο, ότι όλα αυτά που φημολογούνταν τόσο καιρό, είναι η κατηγορία που τον βαρύνει. Όμως ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι τα παιδιά, μη μου αρπάξουν κάποιο παιδί για να με βγάλουν ακατάλληλη. Δόθηκε μία λυσσαλέα μάχη για την επιμέλεια των παιδιών όπως θυμάστε. Σκεφτείτε μονάχα να μην είχε βρεθεί το παιδί μου από την αστυνομία που λειτούργησε τόσο άψογα και τους ευχαριστώ γι αυτό. «Με ποιον θα ζούσαν τα εγγόνια μου σήμερα; Με το δολοφόνο της μητέρας τους;» αναρωτιέται.

«Παρότι με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, παρότι υπήρχαν αυτές οι φήμες, παρότι υπήρχε άνθρωπος που με προειδοποίησε, παρότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι παρακολουθούμαι, δεν κάναμε καμία καταγγελία εφόσον δεν υπήρχε κάποιο επίσημο στοιχείο» είπε.

«Τα παιδιά γνωρίζουν όλη την αλήθεια»
Την ίδια στιγμή, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα παιδιά της κόρης της, χαρακτηρίζοντάς την καλή.




«Τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, χάρη στη ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν από τους παιδοψυχιάτρους της μέριμνας, οι οποίοι παρακολουθούν και τα παιδιά και εμένα. Είναι άριστοι μαθητές, με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, βέβαια σε βαθμό που να μην τα επιβαρύνουν. Έχουν προσαρμοστεί πλήρως και στο κοινωνικό και στο σχολικό τους περιβάλλον και είναι ισορροπημένα. Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να διαχειριστούμε το πένθος των παιδιών. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ας μη γελιόμαστε. Τα παιδιά έχουν μεγάλα τραύματα, έχει δολοφονηθεί η μητέρα τους, ένα βαρύ πένθος από μόνο του και επιπρόσθετα πρέπει να δεχτούν ότι αυτό διαπράχθηκε από τον πατέρα τους. Ευτυχώς είμαστε πολύ δεμένοι και γίνεται πολύ καλή δουλειά, φυσικά και εγώ δέχομαι ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να το διαχειριστώ σωστά, είναι δεδομένο ότι μόνο η καλή πρόθεση δεν αρκεί, εδώ χρειάζεται διαρκή παρέμβαση ειδικών. Η παρουσία μου τους προσφέρει ηρεμία, κάθε φορά που πρόκειται να λείψω για δικαστήριο ταράζονται, δεν θέλουν να λείπω. Μάλιστα την τελευταία φορά, προχθές με ρώτησαν γεμάτα αγωνία: «Γιαγιά, μην μπεις και εσύ στη φυλακή. Θα γυρίσεις;» Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σενάρια κάνει ένα παιδί. Φυσικά τα καθησύχασα και τους εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Παράλληλα, η μητέρα της άτυχης Ανθής ανέφερε πως τα παιδιά σήμερα γνωρίζουν ακριβώς τι έχει συμβεί στη μητέρα τους.

Στην ερώτηση τι περιμένει από το δικαστήριο που θα γίνει στις 9 Μαΐου 2018 εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως το δικαστήριο θα κάνει το σωστό.

«Εδώ μιλάμε για μία αποδεδειγμένη ανθρωποκτονία. Δεν ξέρω, νομίζω ότι αλλιώς προσμετράται ένας άνθρωπος που κατηγορείται για μία «σκευωρία» και αλλιώς ένας ο οποίος έχει ήδη διαπράξει ένα έγκλημα και μάλιστα παίζοντας θέατρο τρεις ολόκληρες μέρες. Το προφίλ του είναι ήδη εκτεθειμένο από τον ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.