Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μυστηριώδη μηνύματα και ιστορικοί κώδικες που δεν έχουν «σπάσει» ακόμα

Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, σε ένα άρθρο που έγραψε στα 1841, ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν πως η δημιουργία ενός ...



Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, σε ένα άρθρο που έγραψε στα 1841, ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν πως η δημιουργία ενός απροσπέλαστου κώδικα, είναι κάτι σχετικά εύκολο, αν και στην πραγματικότητα -όπως το έθεσε ο Πόε- «η ανθρώπινη ευφυΐα δεν μπορεί να επινοήσει μια κρυπτογράφηση που η ανθρώπινη ευφυΐα δεν μπορεί να επιλύσει».








Φυσικά, για τον Πόε ήταν εύκολο να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, μιας κι όπως δήλωσε ένας φίλος του, ο διάσημος συγγραφέας είχε μια μοναδική ικανότητα να επιλύει ακόμη και τους πιο «σκοτεινούς και περίπλοκους» αλγόριθμους κρυπτογράφησης.

Βέβαια λίγοι στον κόσμο έχουν τις ικανότητες του Ποε και μάλλον γι’ αυτό, παρά την ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας, υπάρχουν κώδικες και μέθοδοι κρυπτογράφησης που έχουν μείνει απρόσβλητοι από την ανθρώπινη ευφυΐα.

Δείτε ορισμένους τέτοιους κώδικες που κατάφεραν να φυλάξουν καλά μέχρι και σήμερα τα μυστικά τους, παρά τις δεκαετίες, τους αιώνες ή ακόμη και τις χιλιετίες που έχουν μεσολαβήσει από τότε που επινοήθηκαν…
Το τελευταίο μήνυμα του ταχυδρομικού περιστεριού NURP 40 TW 194


Το 1982, ένα ζευγάρι Βρετανών, ο Ντέβιντ και η Αν Μάρτιν, που κατοικούσε στο Bletchingley του Σάρρεϋ, αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακαίνιση του τζακιού του. Το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να βρουν εκεί ήταν τα λείψανα ενός ταχυδρομικού περιστεριού, στο πόδι του οποίου υπήρχε δεμένη μια κόκκινη πλαστική κάψουλα που εξηγούσε ότι πρόκειται όχι για ένα κοινό ταχυδρομικό περιστέρι, αλλά για στρατιωτικό περιστέρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Όπως φαίνεται, το πτηνό διάλεξε λάθος σημείο για να κουρνιάσει, καταλήγοντας να πεθάνει στην καμινάδα. Μέσα στην κάψουλα που κουβαλούσε, βρέθηκε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα, που αποτελούταν από 27 «πακέτα» των 5 γραμμάτων έκαστο, με ορισμένα ψηφία στο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.