Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΟΝ! ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ LE FIGARO: «ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΖΟΥΝ 60.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

περήφανος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν 60.000 μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική ...








περήφανος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν 60.000 μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο Αλέξης Τσίπρας, αν και παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά παραμένει δύσκολη.




Η δημοσιογράφος της Le Figaro ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για το προσφυγικό και το πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα το πρόβλημα.

O Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «τα νησιά μας έχουν σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης. Αυτή η προσφυγική κρίση ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία είναι δύσκολη αλλά απαραίτητη, βοήθησε στο να μπει ένα τέλος στη φρίκη των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο. Σήμερα έχουμε δεχθεί περισσότερους από 60.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα που ζουν σε καλές συνθήκες με πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Η κατάσταση στα νησιά παραμένει δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και οι διαδικασίες παροχής ασύλου είναι χρονοβόρες».

Σε δεύτερη ερώτηση για το θέμα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για να βάλουμε σε σπίτια όσους βρίσκονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το πρόβλημα των μεταναστών είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας.