Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ!

Ο Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης των Διαβιβάσεων από τη διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δ.Ι.Σ. Σύμφωνα με το επί...




Ο Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης των Διαβιβάσεων από τη διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δ.Ι.Σ.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν:






Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δ.Ι.Σ., της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Νοέμβριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία η Δ.Ι.Σ ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας περί εκδόσεως Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος «περί υποβολής Απολογισμού των Δαπανών διά την Φιλανθρωπικήν Διακονίαν κατά το έτος 2017 υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Επίσης, ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες, την ανασύσταση παλαιών Ιερών Μονών και το αίτημα της Διευθύνσεως Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης περί ανακηρύξεως του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ως Προστάτου του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Γιατί ο Άγιος Παΐσιος ανακυρήχθηκε προστάτης των Διαβιβάσεων



Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας , λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως διαβιβαστή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.Έτσι πλέον και το όπλο των Διαβιβάσεων μετά την Αεροπορία Στρατού και το Πυροβολικό, έχει αποκτήσει τον δικό του προστάτη.

Η απόφαση για την ανακήρυξη του ''τηλεγραφητή του θεού'' ως προστάτη των Διαβιβάσεων, ελήφθη στις 12 Ιουλίου 2017, ημέρα μνήμης του Αγίου.

Ο Άγιος Παΐσιος στις διαβιβάσεις




Ο Άγιος Παΐσιος, το 1945 που κατατάχτηκε στο στρατό υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν. Το μεγαλύτερο όμως διάστημα της θητείας του το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή. Γι’ αυτό και πολλές εκδόσεις αφιερωμένες στη ζωή του Γέροντα τον αναφέρουν ως «Ασυρματιστή του Θεού».

Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την κατά τη στρατιωτική του θητεία αυτή ιδιότητα, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Απολύθηκε από το στρατό το 1949.


onalert