Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΡΟΜΠΟΣΚΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 34 ΑΜΑΧΟΥΣ...

Οι οικογένειες που κατάγονται από το Ρομπόσκι για 305η εβδομάδα συνέχισαν να διεκδικούν δικαιοσύνη.Oι οικογένειες ανέφεραν πως η κρατικ...






Οι οικογένειες που κατάγονται από το Ρομπόσκι για 305η εβδομάδα συνέχισαν να διεκδικούν δικαιοσύνη.Oι οικογένειες ανέφεραν πως η κρατική δικαιοσύνη είναι σε στασιμότητα εδώ και 305 εβδομάδες.




Στο χωριό Ρομπόσκι της επαρχίας Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, οικογένειες των 34 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις βόμβες των αεροσκαφών, κατά την 305η εβδομάδα αναζήτησης της δικαιοσύνης , συναντήθηκαν στους τάφους των συγγενών τους. Οι οικογένειες έφεραν φωτογραφίες των θανόντων συγγενών τους, ενώ ανακοίνωση εκ μέρους των οικογενειών, έκανε ο Βελί Ετζού.

Ο Εντζού ανέφερε πως οι υπεύθυνοι της σφαγής δικαιολογήθηκαν και πρόσθεσε πως ¨ Η κρατική δικαιοσύνη είναι σε στασιμότητα εδώ και 305 εβδομάδες¨ και ότι ο δρόμος για την δίκαιη, ισότιμη και αδερφική ζωή θα αρχίσει με την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Πρόσθεσε πως ¨Δίχως αντιμετώπιση δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δίχως δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη. Ο πόλεμος αυτός που μας δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η ειρήνη και η γαλήνη, είναι ανάγκη να λήξει αμέσως. Αυτή η ανελέητη σύρραξη που συνεχίζεται επί 35 έτη για να τερματισθεί δεν χρειάζονται άρματα, οβίδες και όπλα , αλλά να υπάρξει προσφυγή στην οδό του διαλόγου¨.

Ο Εντζού αναφερόμενος επίσης στην σειρα προφυλακίσεων βουλευτών του κόμματος HDP δήλωσε: ¨Θα μείνει στην ιστορία αυτή η διαδικασία. Αυτό το πραξικόπημα στην δικαιοσύνη, το δίκαιο και την δημοκρατία δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ¨ και πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

https://anfturkce.net