Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ... Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΡΗΤΙΚΟΣ... ΚΙ ΑΠΟ «YIP» ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΓΙΠΑΚΗΣ...!!!

Κρητικός γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η απάντηση είναι γίνεσαι, αν λάβει κανείς υπόψη το παράδειγμα του Κινέζου Yip Hoi Loungk ο οποίος έκαν...

Ο Κινέζος σεφ που έγινε Κρητικός -Από Υip, έγινε Γιπάκης, έβγαλε και ταυτότητα [εικόνες]





Κρητικός γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η απάντηση είναι γίνεσαι, αν λάβει κανείς υπόψη το παράδειγμα του Κινέζου Yip Hoi Loungk ο οποίος έκανε το Yip Γιπάκης, έβγαλε και ταυτότητα και θεωρείται πλέον Κρητικός.

Ο Yip Hoi Loungk, όπως αναφέρει το e-storieskritis.blogspot.gr, ήλθε από τη μακρινή Κίνα στην Κρήτη το 1990 για να δουλέψει ως σεφ σε κινέζικο εστιατόριο και έμεινα μια για πάντα!






Μάλιστα, θέλοντας να τιμήσει τον τόπο που ζει τα τελευταία πολλά χρόνια της ζωής του, πριν 15 χρόνια άλλαξε το όνομά του. Το Jimmy έγινε Δημήτρης και το Yip Γιπάκης και ιδού λοιπόν ο Δημήτρης Γιπάκης!




Ο 57χρονος σεφ λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελβετία.

Δεν ξεχνά, όμως, ποτέ, την... Κρητική καταγωγή του. Ετσι, επέστρεψε στο νησί του για να παντρευτεί την επί 24χρόνια σύντροφο του από τις Φιλιππίνες Sherly Macolalad στο Δημαρχείο του Ηρακλείου, η οποία και αυτή για ένα διάστημα ζούσε στην Κρήτη.



Μάλιστα στα σχέδια του είναι μέσα στην πενταετία να αγοράσει το δικό του σπίτι στην Κρήτη και να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του, στο νησί του. http://www.iefimerida.gr

Φωτογραφίες: e-storieskritis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.