Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 85% ΤΗΣ ΡΑΚΚΑ... 700 ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

Όταν ξεκίνησε στις αρχές καλοκαιριού η πολιορκία της πόλης Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), δεκάδες χιλιάδες κάτοικο...

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 85% της Ράκα – 700 τζιχαντιστές παραμένουν στην πόλη



Όταν ξεκίνησε στις αρχές καλοκαιριού η πολιορκία της πόλης Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης κρατούνταν όμηροι-ανθρώπινες ασπίδες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι ιμάμηδες της τρομοκρατικής οργάνωσης εξέδωσαν θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) με το οποίο διακήρυξαν ότι «όσοι διαφεύγουν από το Ισλαμικό Κράτος διαφεύγουν και από τη θρησκεία» και η τιμωρία θα ήταν θάνατος.




Ωστόσο, χιλιάδες κάτοικοι της Ράκα τόλμησαν και έφυγαν προς τις γραμμές των SDF, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους, επιλέγοντας να ξεφύγουν υπό την τυραννία των τρομοκρατών και από τον εγκλωβισμό σε μια θανάσιμη πολιορκία.

Πλέον το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει περιοριστεί σε μερικές γειτονιές της Ράκα και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της πόλης έχει σωθεί. Μερικές χιλιάδες άμαχοι παραμένουν στις συνοικίες που προβάλλουν την τελευταία τους αντίσταση οι τζιχαντιστές.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF συνάντησε κατοίκους της Ράκα που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Τους ζήτησε να μοιραστούν τις μαρτυρίες τους με την κοινή γνώμη, ωστόσο αρκετοί αρνήθηκαν να μιλήσουν μπροστά σε κάμερα από τον φόβο αντιποίνων από τους τρομοκράτες. Όπως εξήγησαν έχουν συγγενείς που παραμένουν στις συνοικίες που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 55χρονος Άμπου Εσάφ, που δέχτηκε να μιλήσει δίχως να δείξει το πρόσωπό του, είπε ότι με την οικογένειά του κατάφεραν να ξεφύγουν αλλά οι περισσότεροι από τους άλλους συγγενείς τους σκοτώθηκαν.

«Μας συμπεριφέρονταν σαν να μην είμαστε άνθρωποι. Όταν βρίσκαμε φαγητό, έρχονταν και μας το έπαιρναν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ακόμα είπε ότι οι πολίτες δεν μπορούσαν να φύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών και οι τζιχαντιστές έχουν ανοίξει τρύπες στις μεσοτοιχίες των σπιτιών για να μετακινούνται, με τις οικογένειες να μένουν μέσα ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σύμφωνα με τις πιο τελευταίες πληροφορίες, μέσα στη Ράκα υπολογίζεται να έχουν απομείνει περίπου 700 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μερικές χιλιάδες είναι και οι άμαχοι που κρατούνται όμηροί τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν απελευθερώσει το 85% της πόλης. Οι τρομοκράτες είναι περικυκλωμένοι σε μερικές συνοικίες στο κέντρο της Ράκα. .tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.