Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ!..

Ενα ντοκουμέντο για τον τρόπο με τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κλείσουν την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ), που κατείχε το 7...






Ενα ντοκουμέντο για τον τρόπο με τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κλείσουν την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ), που κατείχε το 72% της χρηματοδότησής τους και να τη «χαρίσουν» στην Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα, δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.




Σύμφωνα με την εφημερίδα, η όλη μεθόδευση περιγράφεται στην πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε η ΑΤΕ τον Ιούλιο 2012 κατά του Ελληνικού Δημοσίου και των δύο πολιτικών κομμάτων, αξιώνοντας συνολική αποζημίωση άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Λίγες μέρες μετά (26 Ιουλίου 2012), η νεοσύστατη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εκχωρεί το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ στην Πειραιώς, αντί του ευτελούς ποσού των 95 εκατομμυρίων, όταν, από τα δάνεια και μόνο των δύο κομμάτων η ΑΤΕ είχε απαίτηση να εισπράξει άνω των 200 εκατ. ευρώ.


Όπως σημειώνεται τα δάνεια των δυο κομμάτων εντάχθηκαν στο «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ, που εκχωρήθηκε στην Πειραιώς ενώ κανονικά θα έπρεπε να πάνε με το «κακό» κομμάτι της τράπεζας μαζί με πολλά άλλα, μη εξυπηρετούμενα, δάνεια. Αν όμως γινόταν αυτό τα δάνεια θα έπρεπε να καταγγελθούν αμέσως και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η αγωγή της ΑΤΕ, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των δύο κομμάτων αλλά και των τραπεζικών παραγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.