Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ...!! ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ... ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ...!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΧΑΝΙ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Το κουρδικό δημοψήφισμα συζήτησε ο Πούτιν τηλεφωνικά με Ερντογάν και Ρουχανί





ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΧΑΝΙ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.... ΙΡΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΡΩΣΙΑ...!!! ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ...!!!)
Η ρωσική πλευρά πιστεύει ότι είναι ύψιστης σημασίας να αποφευχθεί οτιδήποτε κινδυνεύει να περιπλέξει περαιτέρω και να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή - Πρέπει να βρεθεί λύση αμοιβαίας συνύπαρξης σε ένα ενοποιημένο κράτος του Ιράκ




Η Μόσχα σέβεται την επιθυμία των Κούρδων να έχουν εθνικό κράτος, αλλά πιστεύει ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου, όχι μονομερούς δήλωσης ανεξαρτησίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την εκλογή των Ιρακινών Κούρδων για απόσχιση.




Το υπουργείο αναγνώρισε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πάνω από το 90% των Ιρακινών Κούρδων ψήφισε για ανεξαρτησία τη Δευτέρα. Ωστόσο, δήλωσε ότι η ψηφοφορία έχει τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την ήδη ασταθή περιοχή.

«Η ρωσική πλευρά πιστεύει ότι είναι ύψιστης σημασίας να αποφευχθεί οτιδήποτε κινδυνεύει να περιπλέξει περαιτέρω και να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή, η οποία είναι ήδη υπερφορτωμένη από καταστάσεις σύγκρουσης», ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

Η Μόσχα αναφέρει ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής, προσθέτοντας ότι η διαμάχη για το καθεστώς του Ιρακινού Κουρδιστάν «μπορεί και πρέπει να επιλυθεί με εποικοδομητικό διάλογο και σεβασμό με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας συνύπαρξης σε ένα ενιαίο κράτος του Ιράκ».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το ιρακινό Κουρδιστάν διεξήγαγε δημοψήφισμα σχετικά με το αν η αυτόνομη περιοχή θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητη. Σε αυτό αντιτάχθηκαν φανερά και σθεναρά το Ιράκ, το Ιράν, η Τουρκία και πιο χαλαρά οι ΗΠΑ.

Καθώς η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο ιρακινό Κουρδιστάν, το Ιράκ και η Τουρκία πραγματοποίησαν μια μαζική κοινή στρατιωτική άσκηση σε μια εμφανή επίδειξη δύναμης στους Κούρδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.