Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΤΑΝ ΦΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΛΙΟΥ.

Δεν προέκυψαν ευθύνες για κανένα πρόσωπο - Ο δημοσιογράφος, που είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να προχωρήσει σε ευθανασία, δ...






Δεν προέκυψαν ευθύνες για κανένα πρόσωπο - Ο δημοσιογράφος, που είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να προχωρήσει σε ευθανασία, δεν είχε βοήθεια στο τέλος που επέλεξε ο ίδιος για τον εαυτό του - Η συγκλονιστική του ιστορία





Στο αρχείο τέθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξαν πρόσωπα τα οποία τον συνέδραμαν στην επιθυμία του να φύγει γρηγορότερα από τη ζωή.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από δύσκολη μάχη με την επάρατη νόσο, απεβίωσε πριν από ένα χρόνο. Πριν φύγει από τη ζωή, ωστόσο, ο δημοσιογράφος είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία. Ακολούθησε δημοσίευμα σε ηλεκτρονική σελίδα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, γινόταν αναφορά σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να βοηθήσει τον ασθενή να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.



Με σκοπό να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διατάχθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας έγινε εκταφή προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις. Ακόμη, ερευνήθηκε εάν κάποιο πρόσωπο (γιατρός ή άτομο από το περιβάλλον του) συνέδραμε τον δημοσιογράφο προκειμένου να θέσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν προέκυψε.




Ο Αλέξανδρος Βέλιος έφυγε από την ζωή στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, σε ηλικία 63 ετών. Έπασχε από καρκίνο και αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία.

Σε βίντεο, που γύρισε ο ίδιος λίγο πριν πεθάνει, διαβάζει ένα ιδιόχειρο σημείωμα εξηγώντας πώς κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.