Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Εκατό χρόνια μετά την συνθήκη των Σεβρών για πρώτη φορά οι Κούρδοι και αυτή την φορά πραγματικά, ιδρύου...







Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εκατό χρόνια μετά την συνθήκη των Σεβρών για πρώτη φορά οι Κούρδοι και αυτή την φορά πραγματικά, ιδρύουν το πρώτο ανεξάρτητο κράτος τους με το δημοψήφισμα της 25η Σεπτεμβρίου και το γεγονός αυτό ετοιμάζουν να το εορτάσουν με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις σε πολλά μέρη του βορείου Ιράκ και όχι μόνο.




Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιρακ, Μεσούντ Μπαρζανί, ξεκαθαρίσει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει και θα είναι η απόφαση όλου του κουρδικού λαού για πρώτη φορά στην ιστορία του να δημιουργήσει το πρώτο ανεξάρτητο κράτος του. Περιμέναμε εκατό χρόνια, τόνισε ο Μπαρζανί και όσοι μας λένε να περιμένουμε και άλλο αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Όπως αναφέρεται, στην πόλη Duhok του βορείου Ιρακ θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο όπου και θα εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μεσούντ Μπαρζανί για το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.