Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΡΟΥΚΕΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ...

"Καλυφθείτε!" Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει δύο ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 να πλησιάζουν κι έ...

Ρωσία: Δύο σοβαρά τραυματίες από λάθος σε στρατιωτική άσκηση – Έριξε… αλλού τη ρουκέτα το ελικόπτερο! [vid] | Newsit.gr





"Καλυφθείτε!" Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει δύο ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 να πλησιάζουν κι ένα από αυτά να ρίχνει δύο ρουκέτες σε εγκλωβισμένο “στόχο” δίπλα σε σταθμευμένα οχήματα.




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να διαψεύσει πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τα οποία το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια των μεγάλων ρωσικών γυμνασίων “Zapad 2017” που διεξάγονται στην Λευκορωσία και μάλιστα είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο παρατηρητών.

Το περιστατικό συνέβη “αλλά σε άλλη άσκηση”, υποστήριζε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της ρωσικής Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. “Το σύστημα στόχευσης του ελικοπτέρου εγκλώβισε εσφαλμένως λάθος στόχο... Μια μη κατευθυνόμενη ρουκέτα προκάλεσε ζημιές σε ένα φορτηγό αλλά δεν τραυματίσθηκε κανείς” ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση. Μια πιο προσεκτική παρατήρηση όμως δείχνει ότι το φορτηγό ήταν σαφώς στρατιωτικό, έφερε κεραίες επικοινωνιών και την "έφαγε" στο ψαχνό...

Η άσκηση ήταν αρκούντως ρεαλιστική αλλά κανείς δεν περίμενε και "φίλιο πυρ". Όσοι δεν τραυματίσθηκαν πάντως, σίγουρα κατατρόμαξαν!



Δείτε το συμβάν από την οπτική γωνία του πιλότου που το προκάλεσε -μέσα από το πιλοτήριο του Ka-52.



http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.