Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ... ΓΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... 40% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !

¨Mα γιατί εκπλήσεστε με τον Μουράτ Μπάσογλου; Το ποσοστό αιμομιξίας στην Τουρκία είναι 40% ¨ Η δημοσιογράφος Μελίς Aλφάν στο σημερ...






¨Mα γιατί εκπλήσεστε με τον Μουράτ Μπάσογλου; Το ποσοστό αιμομιξίας στην Τουρκία είναι 40% ¨
Η δημοσιογράφος Μελίς Aλφάν στο σημερινό της άρθρο γράφει πως ¨¨Για βδομάδες, σε όποιο νομο και αν βρεθώ, σε όποιο περιβάλλον και με όποιον και αν βρεθώ, συζητάνε την σχέση του Μουράτ Μπάσογλου με την ανιψιά του¨. Η Αλφάν υπενθυμίζει πως η Τζανάν Γκιουλού-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Τουρκίας έχει δημοσιεύσει άτλα αιμομιξίας και ότι έχει δηλώσει πως ¨Είδαμε νομό στον οποίο η αιμομιξία έχει γίνει παράδοση και μάλιστα παράδοση από το παρελθόν.




Το κείμενο της Μελίς Αλφάν-δημοσιογράφου της εφημερίδας Χουριέτ με τίτλο ¨Mα γιατί εκπλήσεστε με τον Μουράτ Μπάσογλου; Το ποσοστό αιμομιξίας στην Τουρκία είναι 40% ¨, έχει ως εξής:

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Όταν το 2014 η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Τουρκίας δημοσίευσε τον Άτλα Αιμομιξίας Τουρκίας, ο στόχος ήταν το θέμα της αιμομιξίας που είναι πολύ διαδεδομένη στην χώρα μας να πάψει να μην συζητείται καθόλου και να καταστεί θέμα συζήτησης.

Φαίνεται πως στην χώρα μας για την αιμομιξία υπάρχει μια κοινωνική συναίνεση που συχνά την αγνοεί για να προστατεύσει την ¨άγια οικογένεια¨.

Προφανώς δεν χρειάζεται να πούμε πως τα θύματα τη αιμομιξίας σε όλη τους την ζωή δεν μπορούν να γλυτώσουν από αυτή την εκμετάλλευση και βιώνουν ένα ατελείωτο τραύμα.

Σύμφωνα με την έρευνα ¨Κατανόηση του θέματος της αιμομιξίας στην Τουρκία¨ που έγινε το 2009, σε γενικές γραμμές στις περιπτώσεις αιμομιξίας θύματα είναι τα κορίτσια και θύτης κάποιος άνδρας μέσα από την οικογένεια. Μπορεί να υπάρξει εκμετάλλευση σε περισσότερα από ένα παιδιά στο ίδιο σπίτι, ενώ όταν τα παιδιά –θύματα μεγαλώνουν, η επίθεση στρέφεται στα μικρότερα.




Ο Άτλας Αιμομιξίας Τουρκίας βελτίωσε ένα λάθος. Επί μακρόν θεωρούνταν πως η αιμομιξία ήταν ένα θέμα που αφορούσε φτωχές οικογένειες και τονιζόταν πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν συναντώνται σε οικογένειες με καλή οικονομική κατάσταση. Πλέον είναι γνωστό όμως πως η αιμομιξία εμφανίζεται σε κάθε κοινωνικο-οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

……………..

Για βδομάδες, σε όποιο νομο και αν βρεθώ, σε όποιο περιβάλλον και με όποιον και αν βρεθώ, συζητάνε την σχέση του Μουράτ Μπάσογλου με την ανιψιά του. Είναι περίεργο διότι εμείς που δεν θέλουμε να συζητάμε το θεμα της αιμομιξίας, όταν αυτό πάρει μια διάσταση μέσω των περιοδικών τότε δεν λέμε να το αφήσουμε. Ας δεχτούμε πω σε αυτό το θέμα είμαστε διπλοπρόσωποι.

Αναλογιστείτε πως όταν η TKDF ετοίμαζε τον Άτλα Αιμομιξίας Τουρκίας, η ιστοσελίδα τους ¨χακαρίστηκε¨, δέχτηκαν απειλές ενώ ακόμη και ο τότε υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος στην Τζανάν Γκιουλού-πρόεδρο της TKDF, της είχε πει πως ¨Μιλάτε πολύ δημόσια, καθαρίστε και λίγο κάτω από το χαλί¨.

Έτσι η TKDF δεν ανακοίνωσε τα δεδομένα από την έρευνα που έκανε σε 56 νομούς, αλλά έδωσε μόνο ένα δεδομένο και αυτό ήταν αρκετό για να δούμε την συνολική εικόνα: Το ποσοστό της αιμομιξίας στην Τουρκία είναι 40%. Δηλαδή οι 4 στους 10 είναι αιμομίκτες!

Αυτό το ποσοστό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι σημαντικό τμήμα αυτής της κοινωνίας βλέπει την αιμομιξία ως σεξουαλικότητα! Η Γκιουλού ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση στην αιμομιξία κάτι που το συνέδεσε με την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.

Η Γκιουλού ανέφερε πως σε κάποιες περιπτώσεις που τα περιστατικά έφτασαν στα δικαστήρια, οι δικηγόροι μεγαλώνουν την ηλικία των θυμάτων και κλείνουν έτσι τις υποθέσεις.

Η Γκιουλού είπε πως ¨Εμφανίστηκε απέναντι μας νομός στον οποίο η αιμομιξία έχει γίνει παράδοση και μάλιστα παράδοση από το παρελθόν. Αλλά αν πούμε για ποιόν νομό μιλάμε θα γίνει χαμός¨.

……………..

http://www.cumhuriyet.com - http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.