Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ! «ΑΚΑΙΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που θέλουν να διοργανώσουν οι Κούρδοι του Ιράκ στις 25 Σεπτεμβρίου είναι μια «άκαιρη» πρωτοβουλία, ...




Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που θέλουν να διοργανώσουν οι Κούρδοι του Ιράκ στις 25 Σεπτεμβρίου είναι μια «άκαιρη» πρωτοβουλία, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στη Βαγδάτη και στο αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν.



«Στο ιρακινό Σύνταγμα υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την αυτονομία. Πρέπει να τηρηθούν, να επιβεβαιωθούν και να διασφαλιστούν, στο πλαίσιο του διαλόγου ανάμεσα στη Βαγδάτη και στο Κουρδιστάν. Κάθε άλλη πρωτοβουλία μας φαίνεται άκαιρη», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε στο Ιράκ στη μετα-Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) προετοιμασία και για εμάς μετα-Ντάες σημαίνει μια διακυβέρνηση που θα περιλαμβάνει όλους, που θα σέβεται το ιρακινό σύνταγμα και την ομοσπονδιακή διάστασή του, τις κοινότητες που το συναποτελούν και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.

«Στο ιρακινό σύνταγμα υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την αυτονομία. Πρέπει να τηρηθούν, να επιβεβαιωθούν και να διασφαλιστούν. Είναι στο πλαίσιο του διαλόγου ανάμεσα στη Βαγδάτη και στο Κουρδιστάν» που πρέπει να διευθετηθεί αυτό το θέμα, επέμεινε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. «Κάθε άλλη πρωτοβουλία μας φαίνεται άκαιρη», υπογράμμισε.




Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είπε ακόμη πως «η μοναδική δυνατή διαδικασία» για τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας είναι να «ασκηθεί πολύ ισχυρή πίεση» με «πραγματικά αποτελεσματικές κυρώσεις».

«Αυτό δεν απαιτεί κατ΄ανάγκην στρατιωτική δράση», επέμεινε.

«Οι πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αυτές οι ενέργειες απειλούν τη διεθνή και πρώτα απ΄όλα την περιφερειακή ασφάλεια», είπε.

«Η Γαλλία καταδίκασε έντονα αυτές τις δοκιμές. Πρέπει να συνεχίσουμε με πολλή αποφασιστικότητα αυτή τη διαδικασία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας και η εφαρμογή των κυρώσεων να είναι πραγματικά αποτελεσματική», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η διαδικασία της εφαρμογής κυρώσεων χρειάζεται χρόνο.

«Για να οδηγηθεί η Βόρεια Κορέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η μόνη δυνατή διαδικασία είναι να ασκηθεί πολύ ισχυρή πίεση» με τις κυρώσεις αυτές, «αλλά αυτό δεν απαιτεί κατ’ ανάγκην στρατιωτική δράση», είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

18/09/2017 17:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Νέα Υόρκη
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.