Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017

ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ «17Ν» ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ TWITTER ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ...!!

Μια πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να... κλείσει τον λογαριασμό του  Τραμπ


Η Βάλερι Πλέιμ ξεκίνησε εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης για να αγοράσει μετοχές του ιστότοπου - Έχει κάνει φρικτά πράγματα λέει η «εντυπωσιακή ξανθιά της CIA» - Η ταυτότητα της Βάλερι είχε αποκαλυφθεί το 2003 - Είχε υπηρετήσει και στην Αθήνα την περίοδο 1989 -1992 κυνηγώντας τους τρομοκράτες της 17Ν
Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον σε μια επικίνδυνη αποστολή: η πρώην πράκτορας της CIA άρχισε μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης με σκοπό την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με απώτερο στόχο να... κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του εργαλείο επικοινωνίας.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει πολλά φρικτά πράγματα στο Twitter. Τα μηνύματά του, που ενθαρρύνουν τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής ή καλούν σε βία εναντίον δημοσιογράφων, βλάπτουν αυτή τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους της. Αλλά το να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικό πόλεμο πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο, είναι επικίνδυνο. Πρέπει να διαγραφεί ο λογαριασμός του», τόνισε η Πλέιμ Ουίλσον σε ένα κείμενο που ανήρτησε στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe.

Το σχέδιό της είναι απλό, αν και ανέφικτο: να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει μετοχές του Twitter και κατόπιν να πιέσει τη διοίκηση της επιχείρησης να κλείσει τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Η χρήση που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Τα απροσδόκητα κι ενίοτε παράταιρα μηνύματά του αφήνουν κάποιες φορές άναυδα ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, όπως για παράδειγμα τον Ιούλιο, όταν σε τρεις αναρτήσεις του γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορευτεί στους διαφυλικούς να υπηρετούν ή να εργάζονται στον αμερικανικό στρατό.

Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για να εκφράζεται τις περισσότερες φορές τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump), όχι τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας (@POTUS).

Έχει διαγράψει πολλές από τις αναρτήσεις του, ειδικά κάποιες που είχαν λάθη πληκτρολόγησης, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του. Ο νόμος στις ΗΠΑ ορίζει ότι όλα τα δημόσια μηνύματα του προέδρου αρχειοθετούνται.
Ο Τραμπ έχει εξάλλου αποκλείσει πολλούς χρήστες του ιστοτόπου. Πολλοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στον λογαριασμό του.

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην στέλεχος της CIA, είδε την καριέρα της να τερματίζεται μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διπλωμάτης σύζυγός της το 2003 για τα ψέματα της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσον αφορά την απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσε το Ιράκ.

Κατόπιν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε αντίποινα φρόντισαν να διαρρεύσει στον Τύπο η ταυτότητά της και η ιδιότητά της, μολονότι το να αποκαλύπτεται η ταυτότητα πράκτορα της CIA είναι ομοσπονδιακό έγκλημα στις ΗΠΑ.

Η Πλέιμ υπηρέτησε επισήμως από το 1989 έως το 1992 ως απλή υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου και με όσα η ίδια περιγράφει στο βιβλίο της «Fair Game» η αποστολή της στην Ελλάδα σχετιζόταν με το κυνήγι των τρομοκρατών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν αλλά και τη στρατολόγηση πρακτόρων που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης της Πλέιμ Ουίλσον, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε συγκεντρώσει πάντως ως νωρίτερα σήμερα παρά μόλις 6.000 δολάρια. Η μετοχή του Twitter νωρίτερα σήμερα είχε τιμή αγοράς 16,77 δολάρια στη Γουόλ Στριτ, κάτι που σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 12,37 δισεκ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου