Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η 27ΧΡΟΝΗ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΝΤΡΙΑ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΕΜΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ

Η 27χρονη Αντρέα Κατσιματίδης. Photo: Catsimatidis.com ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν και πάλι να κερδίσουν την πολιτική υπερ...





Η 27χρονη Αντρέα Κατσιματίδης. Photo: Catsimatidis.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν και πάλι να κερδίσουν την πολιτική υπεροχή στο Μανχάταν είναι η θέση που διατυπώνει η 27χρονη Αντρια Κατσιματίδη, κόρη του ομογενούς μεγαλοεπιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη.

Η Αντρια διεκδικεί, πλέον, την προεδρία της Επιτροπής του Κόμματος στο Μανχάταν με σκοπό να δώσει με την εκλογή της μια νέα προοπτική, περισσότερο ελπιδοφόρα και σύγχρονη.





Την περασμένη εβδομάδα, αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά της, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι επισημαίνοντας ότι «απεδείχθη ότι ένας Ρεπουμπλικανός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε μια πόλη που κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί».
Η Αντρια ανήγγειλε ότι θα είναι υποψήφια σε κοκτέιλ με μέλη του κόμματος που παρέθεσε στο διαμέρισμα των γονιών της, με θέα το Σέντραλ Παρκ.

«Οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν αιρετούς που να εκπροσωπούν το Μανχάταν. Μπορεί αυτό να το αλλάξει η Αντρια Κατσιματίδη;», αναρωτήθηκε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Η αλήθεια είναι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν στις προτεραιότητές τους το Μανχάταν, παρ’ όλα αυτά το νησί έχει μια μεγάλη συμβολική σημασία και, φυσικά, είναι από τους τόπους που οικονομικά συνεισφέρουν σημαντικά ποσά και για τα δυο κόμματα.

«Είναι η σημαντικότερη περιοχή της χώρας, ανεξαρτήτως αν είσαι Ρεπουμπλικανός ή Δημοκρατικός», έχει πει ο Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης το 2013 και ένας από τους χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.





Η 27χρονη κόρη του φιλοδοξεί να γίνει η νεαρότερη επικεφαλής της Επιτροπής του Κόμματος στη Νέα Υόρκη. Και, φυσικά, για τους γνωρίζοντες το παρελθόν της Αντρια δεν είναι αποσυνδεδεμένο από την πολιτική δράση, καθώς, ως προπτυχιακή φοιτήτρια στο New York University, ηγείτο της Λέσχης των Ρεπουμπλικανών ενώ το 2012 μετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ.

Παρ’ ότι Ρεπουμπλικανή είναι γνωστό ότι το 2011, στον γάμο της με τον εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον (χώρισαν το 2014), είχε καλέσει τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον, στενούς φίλους της οικογένειας. Η ίδια δε, στο παρελθόν, έχει προσφέρει δωρεές και σε Δημοκρατικούς.

Οι Ρεπουμπλικανοί εκτιμούν ότι η παρουσία της Αντρια Κατσιματίδη θα βοηθήσει αποφασιστικά το κόμμα να διευρύνει τα ερείσματά του και να προσεταιριστεί τμήματα του εκλογικού σώματος που έχουν κομβικό ρόλο στις εκλογικές διαδικασίες.

Ανάμεσα στις ιδέες της είναι η επιλογή υποψηφίων που να ταιριάζουν με τις τοπικές ανάγκες και να μπορούν να απαντήσουν με λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Οι εκλογές για την Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβριο. Πιθανότατα να υπάρξει και άλλος υποψήφιος, εν τούτοις η Αντρια Κατσιματίδη έχει ισχυρή στήριξη από προσωπικότητες των Ρεπουμπλικανών στη Νέα Υόρκη, όπως ο Ρούντολφ Τζουλιάνι και ο πρώην κυβερνήτης Τζορτζ Πατάκι.

https://www.ekirikas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.